Γιορτή τσικουδιάς & μουσταλευριάς με τους συλλόγους Κρητών & Μύτικα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γιορτή τσικουδιάς & μουσταλευριάς με τους συλλόγους Κρητών & Μύτικα

Ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνει μια ξεχωριστή γιορτή, με την αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή των Συλλόγων Κρητών Εύβοιας «ο Ψηλορείτης» και Μύτικα.
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στις 19.00, μη ξεχάσετε να έρθετε στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στη ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΚΟΥΔΙΑΣ &  ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑΣ.
Το ρακοκάζανο θα έχει ετοιμαστεί από νωρίς, για να δείτε από κοντά τη διαδικασία και τον τρόπο απόσταξης της παραδοσιακής Κρητικής τσικουδιάς, που θα μας παρουσιάσει ο Σύλλογος Κρητών «Ο Ψηλορείτης», όπως επίσης και το παραδοσιακό γαμοπίλαφο που θα συνοδεύει γαστρονομικά την εκδήλωση.
Ο Σύλλογος Μύτικα, έχει αναλάβει την παρασκευή της μουσταλευριάς, με μούστο από την περιοχή μας, για να καταλαγιάσει τις μυρωδιές της  ρακής και του στακοβούτυρου και να μας γλυκάνει.
Καλή η παράδοση, αλλά ακόμα καλύτερη η μουσική επένδυση της βραδιάς, με τους: Ποθουλάκη Θοδωρή (Λύρα-τραγούδι), Ευαγγελάκη Νίκο (λαούτο-τραγούδι) και τον Μανωλέμη Τριαντάφυλλο (Λαούτο), που υπόσχονται να μας ταξιδέψουν στην Κρήτη   και τη μουσική της παράδοση, με αρκετή δόση τραγουδιού και απεριόριστου κεφιού.

Τι λέτε ? θα έρθετε πλατεία ?

ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages