Ζωή Λιβανίου: «Η ανάπτυξη της Καρύστου «περνά» μέσα από την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ζωή Λιβανίου: «Η ανάπτυξη της Καρύστου «περνά» μέσα από την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας»

Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, ο Αν. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, Νίκος Σιώλιας και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γιώργος Θαλασσινός, επισκέφτηκαν το Δήμο Καρύστου και το Νοσοκομείο Καρύστου και είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο και τον  διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου, Αναστάσιο Μίχα.  Ενημερώθηκαν για την πορεία της δημιουργίας μονάδας τεχνητού νεφρού στο νοσοκομείο της Καρύστου, την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου καθώς και την κάλυψη των αναγκών της τοπικής κοινωνίας σε ότι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι με τη σημερινή κυβέρνηση έχει αναβαθμιστεί σημαντικά η δημόσια υγεία και το νοσοκομείο Καρύστου όχι μόνο δεν υποβαθμίστηκε σε Κέντρο Υγείας αλλά αναδεικνύεται σε σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία. Χάρη στην πολιτική βούληση επένδυσης στη δημόσια και δωρεάν υγεία, τις προσωπικές προσπάθειες του Αναπληρωτή ΓΓ του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρού, του ίδιου του Δημάρχου, Λευτέρη Ραβιόλου, του διοικητή του Νοσοκομείου, Αναστάσιου Μίχα και του συνόλου των ιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού των δομών υγείας οι υπηρεσίες που παρέχονται αναβαθμίζονται και πολλαπλασιάζονται, το κτίριο του νοσοκομείου έχει ανακαινιστεί στο μεγαλύτερο βαθμό και οι οργανικές θέσεις του νοσοκομείου έχουν καλυφθεί. Η κυβέρνηση προχωρά σε επιπλέον ενίσχυση του νοσοκομείου και των υπηρεσιών που αυτό προσφέρειμε την ίδρυση και μονάδας τεχνητού νεφρού για τους ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση και μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να μεταναστεύουν για να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Ταυτόχρονα το αμέσως επόμενο διάστημα μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει εγκατασταθεί ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο περιορίζοντας ακόμα περισσότερο τις ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων για κρίσιμες διαγνωστικές εξετάσεις.
Με τον Δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, η Ζωή Λιβανίου συζήτησε και το σύνολο των προτάσεων του Δήμου για την πολιτιστική – πολιτισμική αναβάθμιση του Δήμου. Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις προτάσεις του Δημάρχου ως πολύ συγκροτημένο πλαίσιο πολιτισμικής αναγέννησης της ευρύτερης περιοχής της Καρύστου που μπορεί να δώσει νέες αναπτυξιακές διαστάσεις στην περιοχή. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα συνδράμει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου καθώς πέραν των άλλων θα αποτελεί πρόσθετο λόγο επίσκεψης στην περιοχή και θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Τέλος, ειδική αναφορά έγινε από το Δήμαρχο στο πρόγραμμα Φιλόδημος που υλοποιεί το Υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση λύνοντας πολλά από τα χρόνια προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η Ζωή Λιβανίου δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Δήμαρχο για το γεγονός ότι ο Δήμος Καρύστου αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει το πρόγραμμα Φιλόδημος καλύπτοντας διαχρονικές του ανάγκες σε εξοπλισμό, αναβαθμίζοντας σημαντικές κοινωνικές υποδομές και βέβαια πραγματοποιώντας έγκαιρα τις αναγκαία έργα για την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Το Πρόγραμμα Φιλόδημος είναι ένα πραγματικό και αποτελεσματικό εργαλείο για κάθε Δήμο που απευθύνεται πραγματικά στις ανάγκες της κοινωνίας. 
Η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, με αφορμή τις συναντήσεις στην Κάρυστο δήλωσε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει στην πράξη τη δέσμευσή της να παρέμβει θετικά με γνώμονα τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Οι πρωτοβουλίες της στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους και ειδικά των δομών δημόσιας και δωρεάν βρίσκουν ανταπόκριση στο σύνολο της κοινωνίας ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις. Ο Δήμος της Καρύστου θωρακίζεται και ενισχύεται συνεχώς σε ότι αφορά τις δημόσιες δομές υγείας, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό τους και το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Η κυβέρνηση αξιοποιεί σωστά και σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες τα λιγοστά χρήματα που διαθέτει και αποδεικνύει ότι μπορούμε να έχουμε αξιοπρεπείς και αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας εάν διαχειριζόμαστε με σύνεση τους διαθέσιμους πόρους. Ο ελληνικός λαός και η κοινωνία της Καρύστου θα δώσουν εκκωφαντική απάντηση σε όσους θέλουν την υποβάθμιση των δημοσίων δομών υγείας στην Κάρυστο τον Οκτώβρη του 2019. Θέλουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική βούληση να ικανοποιήσει αυτό το αίτημα της κοινωνίας και το κάνει καθημερινά. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους, έχουν την ευγνωμοσύνη και την υποστήριξή μας σε κάθε τους πρωτοβουλία για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους ».

*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages