Βασίλης Καθαροσπόρης: Στο Μακεδονικό δεν χωράει μικροπολιτική - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Βασίλης Καθαροσπόρης: Στο Μακεδονικό δεν χωράει μικροπολιτική

"Η Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία χύθηκε πολύ μελάνι και που, σίγουρα, έχει δημιουργήσει τεράστιες αντιδράσεις κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Μια συμφωνία, αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης, που έγινε σε συγκεκριμένες συνθήκες και μετά από πολλές χαμένες, ιστορικά, ευκαιρίες να λυθεί το θέμα πιο ευνοϊκά.

Η συζήτηση δεν γίνεται για το τι ιδανικά θα επιθυμούσαμε, αλλά και για το τι είναι εφικτό. Φυσικά θα προτιμούσαμε η ΠΓΔΜ να ονομαστεί με ένα τελείως διαφορετικό όνομα, αλλά αυτή η ευκαιρία χάθηκε προ πολλού. Και η ιστορία έχει αποδείξει πως μετά από κάθε αποτυχία, η επόμενη πρόταση είναι χειρότερη.

Το να βρεθεί μια λύση, που θα είναι κοινά αποδεκτή, θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας, θα εξαλείψει τον αλυτρωτισμό και θα εξασφαλίζει, πως η Μακεδονία αποτελεί κομμάτι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μας αποτελεί ξεκάθαρη θέση της ομάδας μας.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι: εξασφαλίζονται αυτά από την συμφωνία; Μικροπολιτική με εθνικά ζητήματα δεν μπορεί να γίνεται. Σαφώς, υπάρχει ένα τμήμα της κοινής γνώμης που θεωρεί θετική τη συμφωνία. Υπάρχει, όμως, και ένα μεγάλο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας, που είναι αρνητικό και επιφυλακτικό.
Ούτε οι πρώτοι είναι προδότες, ούτε όσοι είναι απέναντι στη συμφωνία είναι ακραίοι ή εθνικιστές.

Σήμερα, εν όψει και του συλλαλητηρίου της Κυριακής, οφείλουμε όλοι μας να ακούσουμε τη βούληση των συμπατριωτών μας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η Μακεδονία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνικής μας ταυτότητας και δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο διχασμού, αλλά ενότητας για τους Έλληνες. Εξάλλου, στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα".

*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages