Σίμος Κεδίκογλου: «Η κυβέρνηση εξευτελίζει τις δημοκρατικές αξίες - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Η κυβέρνηση εξευτελίζει τις δημοκρατικές αξίες

Σίμος Κεδίκογλου: «Η κυβέρνηση εξευτελίζει τις δημοκρατικές αξίες. Εργαλειοποιεί ένα εθνικό ζήτημα προς ίδιον κομματικό όφελος»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο βουλευτής χαρακτήρισε όχι απλά γελοία τα όσα ισχυρίζονται στην επιχειρηματολογία τους οι κυβερνώντες, αλλά και εθνικά επικίνδυνα, επισημαίνοντας, ότι έλαβαν την απόφαση να εργαλειοποιήσουν ένα εθνικό ζήτημα για να το χρησιμοποιήσουν προς το κομματικό τους συμφέρον στην ελληνική πολιτική σκηνή, εξευτελίζοντας τις δημοκρατικές αξίες και τις αρχές του κοινοβουλευτισμού.
Συνέχισε λέγοντας, ότι έφεραν μια συμφωνία εθνικά επιζήμια που εγκυμονεί πολλούς σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον, χωρίς να έχουν διαπραγματευτεί, χωρίς να κερδίσουν τίποτα, αντίθετα τα έδωσαν όλα, ακόμα και αυτά που η άλλη πλευρά δεν είχε διανοηθεί να ζητήσει στο παρελθόν, όπως είναι η εθνότητα και η γλώσσα. «Δεν εκμεταλλευτήκατε-είπε- κανένα από τα πλεονεκτήματα που παρείχε στην Ελλάδα η ευνοϊκή διεθνής συγκυρία, με πρώτο τον παράγοντα χρόνο. Τα Σκόπια βιάζονταν, η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να βιάζεται. Και όμως η Ελλάδα εμφανίστηκε ως επισπεύδουσα, με τις συνεπαγόμενες αρνητικές συνέπειες στη διαπραγμάτευση.»
Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν κατάφεραν,  καθώς και να πλήξουν την Κεντροαριστερά, προς όφελός τους. Κάτι που είπε απροκάλυπτα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνέντευξή του - ότι δηλαδή η συμφωνία είναι γι’ αυτόν ένα όχημα για να αναδιατάξει τις “προοδευτικές δυνάμεις”, ομολογώντας ανερυθρίαστα ότι χρησιμοποίησε ένα εθνικό ζήτημα για ίδιον κομματικό όφελος. Ο Σίμος Κεδίκογλου εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση, πως ούτε εκεί θα τα καταφέρουν πέρα όπως είπε: «από μερικά ρετάλια που προσπαθούν να συγκρατήσουν την κουρελού της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι η συγκέντρωση της Κυριακής ήταν ένα ηχηρό μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί ,εκτιμώντας- παράλληλα-  ότι έστω και την τελευταία στιγμή οι χρήσιμοι πρόθυμοι της κυβέρνησης θα το αντιληφθούν.

Αναλυτικά η ομιλία έχει ως εξής:
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
«Έχουμε μία συμφωνία που η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε εν κρυπτώ, που οδήγησε στην παραίτηση δύο υπουργών μεταξύ τους και ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας για άγνωστους προς το Κοινοβούλιο λόγους αφού παρά την επιθυμία του δεν δημοσιοποιείται η σχετική επιστολή. Μία συμφωνία θολή αφού δεν έχουμε ούτε καν το Σύνταγμα των Σκοπίων για πλήρη εικόνα, μία συμφωνία κακή που έχει εξοργίσει τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων που έχρεται τσάτρα πάτρα στη Βουλή για επικύρωση με πρωτοφανείς διαδικασίες.
Μνημείο αμοραλισμού, ασύστολος τυχοδιωκτισμός, κυνική εξουσιομανία, απολυταρχικό θράσος- η ελληνική γλώσσα αρχίζει να αποδεικνύεται φτωχή για να περιγράψει τις κυβερνητικές επιδόσεις στην υπηρεσία του δόγματος “ο κομματικός σκοπός αγιάζει κάθε μέσο”, ακόμα και τα δακρυγόνα σε γυναικόπαιδα...
Την Κυριακή ξεπεράσατε κάθε όριο πνίγοντας με ληγμένα χημικά την ειρηνική, μαζική διαμαρτυρία των Ελλήνων για τη συμφωνία των Πρεσπών. Και αντί να ζητήσετε συγγνώμη για την ανικανότητά σας να προστατέψετε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο από 10-20 κουκουλοφόρους, που ήταν προφανέστατα σε διατεταγμένη υπηρεσία, είχατε το θράσος να ζητήσετε και τα ρέστα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση. Πάλι καλά που δεν είπατε ότι φταίει ο κόσμος που πνίγηκε στα χημικά...
Στα τέσσερα χρόνια που είσαστε στην κυβέρνηση έχετε κάνει πολλές καταστροφικές επιλογές, αλλά η συζητούμενη είναι η καταστροφικότερη.
Δεν είναι μόνον το “τι κάνετε” - φέρνετε μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για το μέλλον. Είναι και το “γιατί το κάνετε”- γιατί πιστεύετε ότι έτσι εξυπηρετείται το στενό κομματικό σας συμφέρον περιορίζοντας -όπως νομίζετε- την επικείμενη εκλογική σας συντριβή. Είναι όμως και το “πως το κάνετε”, εξευτελίζοντας τις δημοκρατικές αξίες και τις αρχές του κοινοβουλευτισμού. Μετά την κατάπτυστη ευρεσιτεχνία του κοινοβουλευτικου leasing- των βουλευτών με χρονομίσθωση- που είδαμε στη ψήφο εμπιστοσύνης (έτσι άλλωστε άνοιξε ο δρόμος για να έρθει για επικύρωση η συμφωνία), επιχειρήσατε και νέο αντιδημοκρατικό ατόπημα, ορίζοντας αρχικά τον ανεξάρτητο βουλευτή της προτίμησής σας. Η αντίδρασή μας απέτρεψε αυτό το σχεδιασμό, όμως, ανακαλύψαμε, ότι οι ανεξάρτητοι βουλευτές δεν λογίζονται ισότιμα από τον Πρόεδρο της Βουλής- υπάρχουν προτιμότεροι, ή μάλλον προθυμότεροι να στηρίξουν τα κυβερνητικά σχέδια και σαν να μην έφταναν όλοι αυτοί οι ευτελισμοί των κοινοβουλευτικών διαδικασιών θέλετε να περάσετε και τη συμφωνία από την Ολομέλεια με διαδικασίες super express. Τι κάνετε, πως το κάνετε, γιατί το κάνετε;  Στο τρίπτυχο αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα το πνεύμα της τυχοδιωκτικής διακυβέρνησής σας.
Τι κάνετε; Φέρνετε μια συμφωνία εθνικά επιβλαβή, μια συμφωνία που ουσιαστικά δεν διαπραγματευτήκατε, που δεν κερδίσατε τίποτα και τα δώσατε όλα, ακόμα και αυτά που η άλλη πλευρά δεν είχε διανοηθεί να ζητήσει στο παρελθόν, όπως η εθνότητα και η γλώσσα. Δεν εκμεταλλευτήκατε κανένα από τα πλεονεκτήματα που παρείχε στην Ελλάδα η ευνοϊκή διεθνής συγκυρία, με πρώτο τον παράγοντα χρόνο. Τα Σκόπια βιάζονταν, η Ελλάδα δεν είχε κανένα λόγο να βιάζεται. Και όμως η Ελλάδα εμφανίστηκε ως επισπεύδουσα, με τις συνεπαγόμενες αρνητικές συνέπειες στη διαπραγμάτευση.
Γιατί το κάνετε; Γιατί σας έπιασε ξαφνικά πρεμούρα να κλείσετε το Σκοπιανό; Λέτε ότι πολλές χώρες αποκαλούσαν ήδη τα Σκόπια “Μακεδονία”.
Και γιατί σας πείραξε ξαφνικά; Η στάση της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς ήταν κατοχυρωμένη. Στο Βουκουρέστι είχαν μπει γερά θεμέλια. Γιατί τέτοια βιασύνη για ένα ζήτημα που εσείς λέγατε ότι δεν θεωρείτε σημαντικό; Τώρα έχετε ανοίξει ήδη το δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και προσοχή η συμφωνία αυτή δεσμεύει την Ελλάδα να δίνει πράσινο φως σε κάθε ενταξιακό κεφάλαιο των Σκοπίων στην ΕΕ χωρίς κανένα αντίλογο. Ακόμα και για θέματα άσχετα με τη συμφωνία.
Η απάντηση γιατί το κάνατε; πήρατε την επικίνδυνη απόφαση να εργαλειοποιήσετε ένα εθνικό ζήτημα για να το χρησιμοποιήσετε προς το κομματικό σας συμφέρον στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι όψιμες διαμαρτυρίες και καταγγελίες του πρώην κυβερνητικού εταίρου σας. Στόχος σας ήταν να δημιουργήσετε κάποιο πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, αλλά πέσατε έξω. Βλέπετε είμαστε μία γνήσια λαϊκή παράταξη, αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, νιώθουμε την ευαισθησία του , διδασκόμαστε από την Ιστορία μας.
Επόμενος στόχος σας να πλήξετε την Κεντροαριστερά, προς όφελος σας. Το είπε άλλωστε απροκάλυπτα όιδιος ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνέντευξή του - ότι δηλαδή η συμφωνία είναι γι’ αυτόν ένα όχημα για να αναδιατάξει τις “προοδευτικές δυνάμεις”.
Ανερυθρίαστα ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε ένα εθνικό ζήτημα για ίδιον κομματικό όφελος.
Πιστεύω πως ούτε εκεί θα τα καταφέρει πέρα από μερικά ρετάλια που προσπαθούν να συγκρατήσουν την κουρελού της κυβέρνησης. Η συγκέντρωση της Κυριακής ήταν ένα ηχηρό μήνυμα που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Και θέλω να ελπίζω ότι έστω και την τελευταία στιγμή οι χρήσιμοι πρόθυμοι της κυβέρνησης θα το αντιληφθούν.
Δεν είναι τυχαίο, ούτε ακροδεξιό φαινόμενο, ότι το 70% των Ελλήνων είναι κατηγορηματικά αντίθετο στη συμφωνία. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι συνολικώς απαράδεκτη. Βρίθει αρνητικών δεσμεύσεων για τη χώρα μας, όπως π.χ η καταπολέμηση του ελληνικού αλυτρωτισμού. Πού τον βρήκαμε, πότε τον αποκτήσαμε; παράλογων αποδοχών και σημείων που εγκυμονούν πολλούς σοβαρούς κινδύνους για το μέλλον. Εξαιρετικά προβληματική και επικίνδυνη είναι η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας στη συμφωνία. Θα ήθελα να πιστέψω τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, ότι πρόκειται για αναγνώριση μακεδονικής ιθαγένειας, όμως, υπάρχουν δύο ενστάσεις, πρώτον η ονομασία της ιθαγένειας πρέπει να ακολουθεί την κρατική ονομασία θα έπρεπε δηλαδή να αποκαλείται βορειομακεδονική και δεύτερον έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ο αγγλικός όρος citizenship και όχι nationality, το nationality παραπέμπει ευθέως σε αναγνώριση εθνότητα. Εξίσου προβληματική είναι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας, γιατί απλούστατα τέτοια γλώσσα δεν υπάρχει. Δεν είναι τυχαίο, ότι η Βουλγαρία που αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα, γιατί φυσικά είναι βουλγαρική διάλεκτος.
Κλείνοντας, και επειδή αγαπώ και τιμώ την ιστορία μας,  θα ήθελα να αναφερθώ στο άρθρο 7 της συμφωνίας για να δείτε τι τραγέλαφους γεννάει. Εκεί λέει ότι τα δύο μέρη αποδέχονται, ότι οι όροι Μακεδονία και Μακεδόνας αναφέρονται σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο από κάθε πλευρά το μόνο που δεσμεύονται οι Σκοπιανοί είναι αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Η ιστορία της Μακεδονίας, όμως, δεν σταματάει το 146 πχ με την κατάληψη από τους Ρωμαίους, υπάρχει η μεσαιωνική ιστορία, η βυζαντινή ιστορία, τι γίνεται με τη μακεδονική δυναστεία του Βυζαντίου, δεν είναι ελληνική; Μιλούσαν μακεδονικά; Ο Βασίλειος Β΄ο Βουλγαροκτόνος ήταν τελικά Βούλγαρος; Αυτά είναι τραγελαφικά πράγματα. Ακόμα πιο σοβαρή όμως είναι η οικειοποίηση του Κύριλλου και του Μεθόδιου από τους Σκοπιανούς, όπως έσπευσε να διακηρύξει ήδη ο κ. Ζάεφ. Αναγνωρίζετε ότι δεν ήταν Έλληνες; Θα τα δώσετε όλα, όχι πάνω από τα Τέμπη δεν θα μπορούμε να ανεβούμε, αλλά ούτε πάνω από τις Θερμοπύλες.
Ο εκχριστιανισμός των Σλάβων ήταν ένα από τα μεγαλύτερο επιτεύγματα του ελληνικού πνεύματος με ευεργετικότατες συνέπειες μέχρι σήμερα για τον πολιτισμό μας. Σε λίγο θα μας πείτε ότι οι Σλάβοι εκχριστιανίστηκαν μόνοι τους. Αυτό λέτε κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;
Δεν είναι απλά γελοία όλα αυτά, είναι εθνικά επικίνδυνα.
Σλαβόφωνος είμαι και εγώ, μιλάω ρωσικά, δεν είμαι Έλληνας; Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν εκπλήσσομαι που ψηφίζετε τη συμφωνία, γιατί δεν έχετε ιδέα από ιστορία»
*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages