Ο Θανάσης Ζεμπίλης στο Kontranews: «Η κυβέρνηση χτίζει την αξιοπιστία της χώρας» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Θανάσης Ζεμπίλης στο Kontranews: «Η κυβέρνηση χτίζει την αξιοπιστία της χώρας»

Ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel, καλεσμένος του δημοσιογράφου Κωσταντίνου Μαραβελίδη.
Ο κ. Ζεμπίλης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε θέματα καίριας σημασίας για την χώρα, όπως η οικονομική κατάσταση, το προσφυγικό ζήτημα και οι σχέσεις με την Τουρκία.
Αρχικά σημείωσε ότι είναι πρωτοφανές, το ευχάριστο γεγονός μιας κυβέρνησης που τηρεί το προεκλογικό της πρόγραμμα και μάλιστα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της πολύ πιο γρήγορα από το χρονοδιάγραμμα που είχε η ίδια θέσει.
Έχουν ξεκινήσει ήδη οι φοροελαφρύνσεις, στο πλαίσιο ενός μείγματος πολιτικής με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την δημιουργία ενός φιλικού κλίματος προς τις επενδύσεις, καθώς μέχρι τώρα υπήρχε εχθρική και αποτρεπτική στάση.
 Με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο θα υπάρξει σαφέστατα ένα ευνοϊκότερο πεδίο για τις επενδύσεις, ενώ στο διεθνές περιβάλλον έχουμε ήδη μια ξεκάθαρη μεταβολή υπέρ της χώρας μας.
 Για το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Ζεμπίλης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ταυτισμένη με την προσφυγιά και για αυτό οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το θέμα με κατανόηση, αλληλεγγύη και ανθρωπιά.
Αυτό όμως που συμβαίνει τώρα υπερβαίνει τις δυνατότητες μας και δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση των ανεξέλεγκτων ροών. Η κυβέρνηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών που έχουν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος, αλλά και την επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου σε συνεργασία του στρατού με το Λιμενικό Σώμα.
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε και τον χρόνο και τους οικονομικούς πόρους(1,6 δις ευρώ) για να δημιουργήσει καλύτερες υποδομές, χωρικά κατανεμημένες, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε. Υπάρχουν βέβαια και ευρωπαϊκές ευθύνες, αφού ενώ όλα τα κράτη απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της συνθήκης Σένγκεν, δεν αναλαμβάνουν όμως και  το κόστος που τους αντιστοιχεί. Ωστόσο, η Ευρώπη είναι ένα πλέγμα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων και έτσι οφείλει να λειτουργεί. Είναι πάντως θετικό ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν κινήσεις στην Ευρώπη για την δημιουργία ενός σταθερού μηχανισμού υποδοχής και κατανομής των προσφύγων.
Τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας οφείλεται στο γεγονός ότι είναι απομονωμένη τόσο  στην Ευρώπη, όσο και από τους παραδοσιακούς της συμμάχους(ΗΠΑ, ΝΑΤΟ). Πραγματοποιεί λοιπόν σπασμωδικές κινήσεις, με εκβιαστική τακτική, έχοντας απώτερη βλέψη την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα βόρεια σύνορα της Συρίας, με στόχο την δημογραφική αλλοίωση του κουρδικού πληθυσμού.
Τα όποια πάντως θέματα μας με τους γείτονες εμείς πρέπει να τα  λύνουμε με διάλογο και με γνώμονα πάντοτε το διεθνές δίκαιο.
Κλείνοντας, ο κ. Ζεμπίλης τόνισε ότι, παρά τις ενδείξεις επιβράδυνσης της διεθνούς οικονομίας, η Ελλάδα το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη, αφού η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη χτίζει την αξιοπιστία της χώρας.
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages