ΟΙ Χαλκιδείς τίμησαν και πάλι τη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΟΙ Χαλκιδείς τίμησαν και πάλι τη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

Στα πλαίσια των λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΚΖ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ”, εν όψει της Πανηγύρεως του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 το απόγευμα, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος σε συνεργασία με τις εκδόσεις “Αρχονταρίκι” πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου “ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ” στο δημοτικό θέατρο “Παπαδημητρίου”.

Στο κατάμεστο θέατρο έδωσαν το “παρών” ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πολλοί εκ των Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, ο υπεύθυνος των εκδόσεων “Αρχονταρίκι”  κ. Νικόλαος Σαμπαζιώτης, ο ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος κύριος Άγγελος Πνευματικός και πλήθος μεγάλο διακεκριμένων συμπολιτών και πιστών μελών της τοπικής μας Εκκλησίας που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή Της.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου, Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου και την παρουσίαση ανέλαβαν κατά σειρά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος με καίριες αναφορές στο περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά και στην στενή αδελφική του σχέση με τον μακαριστό κυρό Παύλο, ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος ανέλυσε σημεία του βιβλίου και τόνισε την πνευματική παρακαταθήκη του μακαριστού Μητροπολίτου στους κατοπινούς Κληρικούς, και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Ηλίας Λιαμής-Θεολόγος, Μουσικός έκλεισε με συγκινητική αναφορά στην φωτισμένη προσωπικότητα του φωτισμένου και προς όλους προσφέροντος έως θανάτου, μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Παύλου.

Μεταξύ των εισηγήσεων η θεολόγος κ. Αριστέα Κάβουρα διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο, ενώ την συζήτηση διηύθυνε η δημοσιογράφος κ. Μαρία Χαρμαντά.

Παράλληλα, διατέθηκαν αντίτυπα του βιβλίου από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία οι προσελθόντες εξάντλησαν.

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ




*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages