Ο ΣΚΑΪ στην υπηρεσία των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στη Συρία! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο ΣΚΑΪ στην υπηρεσία των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στη Συρία!

Ανακοίνωση της Π.Γ. του ΕΠΑΜ.
Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, η ναυαρχίδα της επίσημης κατοχικής προπαγάνδας, ξεπέρασε κάθε όριο προκειμένου να προωθήσει με προκλητικό τρόπο την πολεμική προπαγάνδα της Τουρκίας. Την ίδια ακριβώς στιγμή που το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί γενοκτονία του Κουρδικού πληθυσμού στα βόρεια σύνορα της Συρίας.

Ο συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός, υπηρετώντας τα πολεμικά συμφέροντα της Τουρκίας, έφτασε στο σημείο να αποστείλει ανταποκριτή προσκολυόμενο στις τουρκικές δυνάμεις εισβολής προκειμένου να μεταδίδει αυτά που θέλει η Τουρκία. Το γεγονός αυτό είναι πρωτοφανές, καθώς κανένα άλλο δίκτυο σε διεθνές επίπεδο – εκτός βεβαίως από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ του καθεστώτος Ερντογάν – δεν τόλμησε να κάνει κάτι ανάλογο.
Θυμίζουμε ότι η πρακτική αυτή της προσκόλλησης δημοσιογράφων σε ένοπλες δυνάμεις, έχει καταγγελθεί από όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις διεθνώς ως πρακτική που αντίκειται στη δημοσιογραφική δεοντολογία γιατί μετατρέπει τον δημοσιογράφο σε όργανο πολεμικής προπαγάνδας. Ιδίως όταν μεταδίδει τα δελτία που εκδίδουν οι ένοπλες δυνάμεις ως «ειδησεογραφία από το πεδίο της μάχης», όπως εμφανώς κάνει ο φερόμενος ως πολεμικός ανταποκριτής του ΣΚΑΙ.

Τέτοιου είδους «ρεπορτάζ», τόσο ταυτισμένα με την πολεμική προπαγάνδα της Τουρκίας, δεν εμφανίζονται σε κανένα άλλο εγχώριο ή διεθνές μέσο. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα ώστε να μεταδίδονται με σοβαρότητα εμφανώς ψευδείς ειδήσεις τουρκικής παραγωγής, όπως οι δήθεν επιθέσεις Κούρδων με όλμους και ρουκέτες σε τουρκικό έδαφος με θύματα αμάχους. Πρόκειται για εντελώς κατασκευασμένες ειδήσεις, που όλα τα μέσα διεθνώς έχουν καταγγείλει ως προϊόν της τουρκικής πολεμικής προπαγάνδας ώστε να δικαιολογήσει το καθεστώς Ερντογάν την εισβολή και κατοχή ξένου εδάφους ως «αυτοάμυνα».

Είναι γνωστό ότι έχει χαθεί από την Ελλάδα ακόμη και η αίσθηση δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Όπως είναι επίσης γνωστό το είδος και ποιόν της δημοσιογραφίας των κύριων ΜΜΕ, ιδίως του ΣΚΑΙ, τα οποία έχουν μετατραπεί σε μέσα ψυχολογικού πολέμου εναντίον των Ελλήνων πολιτών και διεξαγωγής μαύρης κατοχικής προπαγάνδας υπέρ ξένων κέντρων και συμφερόντων.

Όμως, ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, η λειτουργία του ΣΚΑΙ ως μέσο εγχώριας προώθησης της πολεμικής προπαγάνδας της Τουρκίας – και μάλιστα με το κόστος των ανταποκρίσεων, όπως καταγγέλλουν δημοσιογραφικοί κύκλοι, να βαραίνει την τουρκική πλευρά – ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Όπως ξεπερνά επίσης κάθε προηγούμενο και η σιωπή με την οποία αντιμετωπίζουν το γεγονός αυτό τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι αρμόδιοι φορείς, (ΕΣΡ, ΕΣΗΕΑ). Ενώ επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο τόσο το έλλειμμα εθνικού αναστήματος, όσο και την απουσία αισθήματος ευθύνης προς τον απλό πολίτη, που διακρίνει – ιδίως τα τελευταία χρόνια – την δικαιοσύνη της χώρας, η οποία όφειλε να έχει ήδη παρέμβει αυτεπάγγελτα.

Ένοχη επίσης είναι και η σιωπή με την οποία αντιμετωπίζεται το όλο θέμα από το σύνολο του επίσημου πολιτικού και κομματικού συστήματος της δεξιάς και της αριστεράς. Απ’ ότι φαίνεται, η διαπλοκή και οι εξαρτήσεις με τα κυκλώματα συμφερόντων που εκπροσωπεί το ΣΚΑΙ και οι κεφαλαιούχοι του είναι τόσο βαθιές, που δεν επιτρέπουν σε κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα και σε κανέναν θεσμικό παράγοντα να αντιδράσει σύμφωνα με το Σύνταγμα, το νόμο, αλλά και την απαιτούμενη στοιχειώδη δημοκρατική και εθνική ευαισθησία.

Θέτουμε λοιπόν το εξής απλό και, πολύ φοβούμαστε, μάλλον ρητορικό ερώτημα προς όλους: Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται σε εγχώριο τηλεοπτικό μέσο, η εξυπηρέτηση με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο της πολεμικής προπαγάνδας ξένου κράτους; Και μάλιστα ενός κράτους σαν της Τουρκίας, η οποία δεν διστάζει να κλιμακώνει τις πολεμικές απειλές, αλλά και τις επιθετικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας και του ελληνικού λαού;
Πόσο βαθιά, άραγε, φτάνει η διαπλοκή του εγχώριου κρατικού και πολιτικού κατεστημένου με το καθεστώς Ερντογάν, ώστε να επιτρέπει στο ΣΚΑΙ να λειτουργεί τόσο ξεδιάντροπα ως μέσο πολεμικής προπαγάνδας της Τουρκίας; Ή μήπως πρέπει να περιμένουμε να δούμε ανάλογες «ανταποκρίσεις» του ΣΚΑΙ από δικούς του προσκολυόμενους δημοσιογράφους στις δυνάμεις εισβολής του τουρκικού στρατού στην εθνική επικράτεια της Ελλάδας και της Κύπρου;

Σε οποιοδήποτε άλλο πολιτισμένο κράτος της υφηλίου που σέβεται την κυριαρχία του, το κράτος δικαίου, αλλά και τους πολίτες του, η συγκεκριμένη πρακτική του ΣΚΑΙ θα είχε προκαλέσει σοβαρές νομικές και πολιτικές συνέπειες σε βάρος του. Εκτός κι αν για την Ελλάδα, εκτός από το «ανήκομεν εις την Δύσιν», ισχύει και το «ανήκομεν εις την Τουρκίαν» προς εξυπηρέτηση των γεωστρατηγικών επιδιώξεων των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το ΕΠΑΜ δεν πρόκειται να ακολουθήσει την πεπατημένη της αδιαφορίας σε τόσο κορυφαία ζητήματα εθνικής αξιοπρέπειας του λαού μας. Ούτε πρόκειται να θεωρήσει τέτοιες πρακτικές ως κάτι το δευτερεύον. Ειδικά μάλιστα σε μια εποχή όπου επίσημα επιχειρείται η κατοχή της πατρίδας μας να εμφανιστεί ως «κανονικότητα» και η εκποίηση ακόμη και της εθνικής επικράτειας ως «ανάπτυξη».

Το ΕΠΑΜ δεν είναι διαπλεκόμενο για να σιωπήσει, ούτε τρέμει τη φίμωση από τα αλλότρια συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, που τόσο ξεδιάντροπα ελέγχουν το κράτος, την πολιτική και την πληροφόρηση στον τόπο μας. Ούτε φυσικά θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι επιμέρους και αφορά μόνο το ΣΚΑΙ. Το φαινόμενο αποδεικνύει αυτό που υπογραμμίζει το ΕΠΑΜ από την ίδρυσή του: Η οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας έχει πουλήσει το λαό και την πατρίδα στον πλειοδότη. Με το αζημίωτο πάντα για την ίδια και φυσικά προς το συμφέρον των μεγάλων αφεντικών της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής.

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages