Λιβανίου Ζωή: Μέρα διεκδίκησης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Λιβανίου Ζωή: Μέρα διεκδίκησης

Η 3η Δεκέμβρη κηρύχθηκε ως Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα για την Αναπηρία. Αυτή η ημέρα δεν είναι  μια επέτειος, αλλά αποτελεί  ημέρα διεκδίκησης και κοινωνικής διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία. Είναι η ημέρα που ενώνουμε τη φωνή μας με τους αναπήρους, τις οικογένειες τους, με το αναπηρικό κίνημα, που αγωνίζονται και διεκδικούν ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις, το στιγματισμό, τη φιλανθρωπία και τον περιορισμό των δικαιωμάτων τους.

Τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν το δικαίωμα στην ισότητα και την αξιοπρέπεια. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν κάποιας μορφής αναπηρία σωματική, νοητική ή ψυχική. Στην ευρωπαϊκή ήπειρο ξεπερνούν τα 120 εκατομμύρια τα ΑμεΑ. Στη χώρα μας τα άτομα με αναπηρία, καθώς και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού.

Η αναπηρία αποτελεί μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας. Η ποιότητα και ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στην ποιότητα της ζωής και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία.

Λιβανίου  Ζωή

πρώην βουλευτής  Νομού Εύβοιας  Σύριζα


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages