ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
http://sourta.blogspot.gr/search/label/%CE%A1%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%81%20%CE%91%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%89%CE%BD
Φωτογραφίες κολύμβησης Περιφέρειας
https://goo.gl/photos/HxiLrncuKw2PFT3a6
Αζίζ Νεσίν Σώπα μη μιλάς

amung

Συνολικές προβολές σελίδας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

Για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Γραπτή Δήλωση του Νικολάου Σιόλια- Μαθηματικού Συντονιστή της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ .
 Οι εκδηλώσεις που γίνονται σ΄ όλα τα μέρη της Εύβοιας, είναι μέρος μιας οργανωμένης πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει την θέλησή μας να διευρύνουμε και να αναβαθμίσουμε την επικοινωνία μας με τους πολίτες, να διευρυνθούμε και να αναβαπτιστούμε, ώστε να ανταποκριθούμε με επάρκεια και αξιοπιστία στο νέο θεσμικό ρόλο που μας έταξε ο λαός μετά τις εκλογές, στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να βάλουμε τα θεμέλια της πολιτικής ανατροπής.
Στόχος μας είναι να ενισχυθεί ποσοτικά και ποιοτικά η οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αντιστοιχηθούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες που στήριξαν το κόμμα σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Στόχος μας να ανασυγκροτήσουμε την μεγάλη πλειοψηφική Προοδευτική, Δημοκρατική παράταξη, με βάση τις αξίες και τα οράματα της σύγχρονης ριζοσπαστικής και Ευρωπαϊκής Αριστεράς, να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της κυβερνητικής θητείας, με τα θετικά και αρνητικά της, να ασκήσουμε μια τεκμηριωμένη, αξιόπιστη και σθεναρή αριστερή αντιπολίτευση στην νεοσυντηρητική, ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της Ν.Δ.
Η πολιτική που ασκεί αυτή η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις προεκλογικές της υποσχέσεις, φάνηκε από πολύ νωρίς,   είναι ιδιαίτερα τοξική και αντιλαϊκή. Τα έχει όλα.
Πολιτικό αυταρχισμό (ΚΕΘΕΑ, Αστυνομοκρατία, παρεμβάσεις στα Πανεπιστήμια), από τα πρώτα μέτρα το  κτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, νεοφιλελεύθερη λογική (ιδιωτικοποίηση των τομέων του κοινωνικού κράτους στην Υγεία, την Παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την Ενέργεια), σκληρό πελατειακό κράτος, οικογενειοκρατία και ευνοιοκρατία (λάφυρο το δημόσιο των συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών, των κομματικών στελεχών), ακροδεξιά ρητορική και πρακτική (αντιμετώπιση του προσφυγικού με την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης),  προκλητική στήριξη των οικονομικών ελίτ (περίπτωση  forthnet κλπ), προσπάθεια συγκάλυψης των σκανδάλων που οδήγησαν εν πολλοίς και στην χρεοκοπία της χώρας  (συνταγματική αναθεώρηση), αναθεωρητισμός στα κοινωνικά δικαιώματα. Το δόγμα «ασφάλεια και τάξη», εξαντλείται στην περιοχή των Εξαρχείων με θύματα κυρίως τους πρόσφυγες, ενώ το οργανωμένο έγκλημα αλωνίζει στην χώρα. Όλη αυτή την πολιτική την επενδύουν, με προσβλητική για την νοημοσύνη του Λαού μας άκρατη προπαγάνδα, παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση των πολιτικών θέσεων των πολιτικών αντιπάλων και μιντιοκρατία.
Φαίνεται πια ξεκάθαρα, η αναγκαιότητα της συμφωνίας των Πρεσπών, με τα νέα δεδομένα της Τουρκικής επιθετικότητας, στην ανατολική Μεσόγειο, με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου .
Αυτά όμως είναι, απλές διαπιστώσεις.
Ποιο είναι το πολιτικό αντίδοτο , σ΄ αυτή την δηλητηριώδη πολιτική;
Είναι στο δικό μας προνομιακό πεδίο: η επαφή μας με τον Λαό, είναι η δικτύωσή μας και η συστηματική επαφή με τους αριστερούς προοδευτικούς πολίτες, την ενίσχυση των κοινωνικών φορέων, την ενίσχυση των κοινωνικών αντιστάσεων, την οργάνωση και πάλι της κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αδύναμους, αλλά και κυρίως την προβολή του προοδευτικού  εναλλακτικού μας σχεδίου, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κανονικότητα του επιτελικού τους κράτους, σχεδίου που να καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας, στην προοπτική της δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.
Ο δρόμος προς το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, περιέχει αυτή την συζήτηση, στο πως δηλαδή, ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα στις νέες συνθήκες,  θα απαντά στις ανάγκες των πολλών της κοινωνικής πλειοψηφίας, μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομικής ανάπτυξης με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και το περιβάλλον.
Ο αγώνας που έχουμε να δώσουμε είναι αγώνας που δομείτε σε τρία επίπεδα:
Πρώτα απ’ όλα να ανασυγκροτήσουμε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα των προοδευτικών πολιτών. Να ενώσουμε δυνάμεις, τους καθημερινούς ανθρώπους του χεριού και του πνεύματος και να τους κάνουμε πρωταγωνιστές, δίνοντάς τους αδιαμεσολάβητα, την δύναμη να γίνουν οι ίδιοι πολιτικοί παραγωγοί, μέσα από επεξεργασίες θεματικών επιτροπών, στα πλαίσια της ανοικτής λειτουργίας των Οργανώσεων Μελών.
Να ασκήσουμε μια ισχυρή διεισδυτική και παραγωγική αντιπολίτευση, ώστε να διατηρηθούν τα κεκτημένα της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, αλλά και να υπερασπιστούμε όλα τα θετικά μέτρα της προοδευτικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Να προασπίσουμε το καθολικό  και προσβάσιμο απ’ όλους, κοινωνικό κράτος , απέναντι στην νεοφιλελεύθερη επίθεση που προσπαθεί συστηματικά και λυσσαλέα, να το απαξιώσει, να το οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση και να το κάνει κι αυτό προνόμιο των λίγων.
Η Νομ. Επιτροπή της  Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης όλων των πολιτών που διαφωνούν με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Να δώσουν τις απαντήσεις που πρέπει, οι καθημερινοί άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής, οι νέοι μας, οι γυναίκες, οι εργαζόμενοι και οι διανοούμενοι. Κάθε ένας από εμάς, σπίτι το σπίτι, χωριό το χωριό, γειτονιά τη γειτονιά,  να γίνει πρεσβευτής και φορέας των προοδευτικών, ριζοσπαστικών αριστερών ιδεών και λύσεων,  να ποτίσουμε τον περίγυρό μας και την κοινωνία. Να δυναμώσουμε τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι της κοινωνικής πλειοψηφίας, είναι η έμπνευση και ο λόγος για τον οποίο αξίζει να αγωνιζόμαστε:

Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας.

*************************************************************************

Posted by sourta-ferta on 11:20 π.μ. . Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0

0 σχόλια for � Για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ �

Leave comment

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Photo Gallery