Η απόδοση της εορτής του Πάσχα και ο πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ιερά Μητρόπολη ΧαλκΙδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η απόδοση της εορτής του Πάσχα και ο πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Ιερά Μητρόπολη ΧαλκΙδος

Φωτογραφίες: Δημήτριος Τούσης.
Με πολυπληθή συμμετοχή χριστιανών, πανηγύρισε την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου του νέου Ομολογητού, που φέτος συνέπεσε με την Απόδοση της Εορτής του Πάσχα.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προεξήρχε και στη Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα καί Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, τον Οικον. Νικόλαο Βερνέζο-Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε και τον θείο λόγο, και με έναυσμα τον συνεορτασμό της Αποδόσεως του Πάσχα και του Οσίου Ιωάννου ανέφερε πώς ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος, μέσα από την θαυμαστή υπομονή, τους επιγείους αγώνες, αλλά και τα υπερφυσικά θαύματα, που διά του Οσίου έκανε και κάνει ο Άγιος Θεός, γίνεται συνεχώς πιστωτής της αληθείας της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Στην πραγματοποιηθείσα Ιερά Πανήγυρη συμμετείχαν, μεταξύ των ευλαβών προσκυνητών και τοπικοί Άρχοντες, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης και ο τ. Βουλευτής και Μεγάλος Ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός.

Κατά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τον ιερό Κλήρο και τον Λαό για την αγάπη τους και την βοήθειά τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, τους αγίους Ιεροψάλτες, τους Τοπικούς Φορείς για την συνεργασία τους στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και τα πλήθη των προσκυνητών του Οσίου, οι οποίοι, αψηφώντας την έντονη βροχόπτωση κατέφθασαν πεζή, αλλά και με οχήματα και τηρώντας τις επιβεβλημένες αποστάσεις εντός και εκτός του Ι. Ναού, απένειμαν την οφειλόμενη τιμή στον πανταχού ταχέως προφθάνοντα Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν αριστοτεχνικά και με ιερό παλμό χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Θεοδοσίου Στεργιόπουλου και του Λαμπαδαρίου κ. Νικολάου Ενωτιάδη.

Η Ιερά Πανήγυρις του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου μεταδόθηκε  ραδιοφωνικώς, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της τοπικής μας Εκκλησίας 97,7 fm και τηλεοπτικώς προβλήθηκε από τις ιστοσελίδες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Ιεράς Μητροπόλεως, του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου, του tvopen.gr (υβριδική τηλεόραση), ecclesiaTV.gr και intv.gr.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ




















*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages