Φάση Γ΄ άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα, αθλητών και αθλουμένων όλων των ηλικιών. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Φάση Γ΄ άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα, αθλητών και αθλουμένων όλων των ηλικιών.

Χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό θα επιτρέπεται πλέον  , η αθλητική δραστηριότητα! Ατομικές ή ομαδικές προπονήσεις τόσο για αθλητές/τριες όσο και για αθλούμενους/ες με τους όρους και τους περιορισμούς σε ότι αφορά στη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων που αναφέρονται αναλυτικά στον επικαιροποιημένο πίνακα (παρακάτω) για τους μέγιστους αριθμούς συμμετεχόντων ανά εγκατάσταση.
Επίσης, από το προσεχές Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων..
Σημειώνουμε ότι:
Α) Σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα στα πλαίσια της συντήρησης έχει γίνει επισπορά και  μέχρι το 1o δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, δεν είναι δυνατή η χρήση τους.
Β) Επίσης, λόγω των εκτεταμένων εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης-ανακαίνισης των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου Χαλκίδας (περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω στο παρόν δελτίο τύπου), η χρήση του θα είναι δυνατή από την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Επίσης, επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.
Ο ΔΟΑΠΠΕΧ έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής, αλλά και των κανόνων λειτουργίας των χώρων, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους.

Η  λειτουργία  όλων των Αθλητικών εγκαταστάσεων  θα  γίνει  με  τα  ειδικά  υγειονομικά  Πρωτόκολλα  που  ισχύουν σε αυτή τη Γ΄ Φάση άρσης των περιορισμών, τα οποία όλοι και  όλες  πρέπει  να  προσαρμοστούν και να εφαρμόσουν.
Ειδικότερα η διάρκεια των προπονήσεων   διαμορφώνεται ως  εξής  :
Στα κλειστά γυμναστήρια:
Αν   η προπόνηση  είχε  διάρκεια    (1)  ώρα ,τώρα  θα διαμορφωθεί  σε  45  λεπτά
Αν   η προπόνηση  είχε  διάρκεια    (1,5)  ώρα ,τώρα  θα διαμορφωθεί  σε  75  λεπτά
Επίσης η λειτουργία των κλειστών γυμναστηρίων θα είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή .
Προ-αγωνιστικός Ιατρικός Έλεγχος
Ο προ-αγωνιστικός ιατρικός έλεγχος είναι σημαντικός πριν ξεκινήσει ο κάθε αθλούμενος/η  προπονήσεις, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αποχής λόγω της  πανδημίας, Σύμφωνα με τις συστάσεις της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού  οι Αθλητές/τριες κάτω των 13 ετών οι οποίοι/ες είναι εγγεγραμμένοι/ες σε σωματεία  , συμπληρώνουν το ιατρικό ιστορικό και προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση ικανότητας άθλησης, η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα ιατρού. Το έντυπο του ιατρικού ιστορικού μπορείτε να βρείτε εδώ:
 https://gga.gov.gr/images/entypo_proagonistikou.docx
Το έντυπο της ιατρικής βεβαίωσης μπορείτε να βρείτε εδώ:
Η  πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση επιτρέπετε με την εγγραφή   των στοιχείων του αθλούμενου στον Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων που διατηρεί η εγκατάσταση, για ενδεχόμενη ιχνηλάτηση.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που αθλούμενος/η έχει νοσήσει από τη λοίμωξη COVID-19 και επιθυμεί να αθληθεί εντατικά θα πρέπει να εξετάζεται από καρδιολόγο, καθώς ο ιός δύναται να προκαλέσει καρδιακές βλάβες. Κατά τα λοιπά και για τους αθλητές/τριες και αθλούμενους/ες άνω των 13 ετών ισχύουν κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα στις οδηγίες ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους.
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία ο ανώτερος αριθμός αθλουμένων και λοιπές άλλες διευκρινήσεις περιγράφονται στο παρακάτω παράρτημα :
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΣΤΑΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ 150 άτομα κατ’ ανώτατο όριο (εντός του σταδίου)
ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Γήπεδο διαστάσεων 11 Χ 11 80 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
Γήπεδο διαστάσεων 7 X 7 40 άτομα κατ’ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
Γήπεδο διαστάσεων 5 X 5 25 άτομα κατ’ ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας)
ΛΟΙΠΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ανοικτά γήπεδα καλαθοσφαίρισης/πετοσφαίρισης/χειροσφαίρισης 25 άτομα κατ' ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)
Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 600 τ.μ. 1 άτομο ανά 15 τ.μ. και  άνω των 600 τ.μ. • 1 άτομο ανά 25 τ.μ.
Κλειστά γήπεδα και γυμναστήρια 1 άτομο ανά 20 τ.μ. για τα πρώτα 400 τ.μ. και • 1 άτομο ανά 30 τ.μ. για τα άνω των 400 τ.μ.

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ
Διαστάσεις πισίνας 50 Χ 25 Έως 8 άτομα ανά διαδρομή ή 80 άτομα συνολικά
ΧΡΗΣΗ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Επιτρέπεται η χρήση μπάλας ή οποιουδήποτε άλλου οργάνου απαραίτητου για τη διεξαγωγή του αθλήματος σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες απολύμανσης και προστασίας.


  Για το Γραφείο Τύπου
Γιάννης Στέρπης

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages