Η Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ για τις ανεμογεννήτριες - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ για τις ανεμογεννήτριες

Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ_ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ_ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.

Εμείς στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ πρεσβεύουμε ότι μια στιβαρή περιβαλλοντική νομοθεσία, σε αρμονία με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και το Ελληνικό Σύνταγμα, δεν προστατεύει μόνο το περιβάλλον, αλλά προστατεύει και ευνοεί την πράσινή και βιώσιμη ανάπτυξη.
Επειδή πιστεύουμε ότι και καθαρό περιβάλλον μπορούμε να έχουμε, παράλληλα με την  πράσινη, βιώσιμη, αειφόρο ανάπτυξη, απαιτούμε:
Να σταματήσει προσωρινά το υπουργείο Περιβάλλοντος να εγκρίνει τις νέες αιτήσεις για αιολικά πάρκα, μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες που εκπονούνται σήμερα για τις προστατευόμενες περιοχές και να επιτραπεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης μόνο για όσες περιπτώσεις αφορούν αιολικά πάρκα εκτός Natura (μελλοντικά να εξεταστεί η «απόσυρση» όσων βρίσκονται μέσα σε προστατευόμενες περιοχές και έχει τεκμηριωθεί ότι προκαλούν ζημιά στο περιβάλλον).
Δεν  αμφισβητούμε την ανάγκη επέκτασης της χρήσης της αιολικής ενέργειας. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι απολύτως απαραίτητη, πλην όμως, απαιτούνται ψύχραιμες, πολυδιάστατες και τεκμηριωμένες επιστημονικά απόψεις για την ορθή χωροθέτησή τους. Η πρότασή μας για την ενέργεια δεν είναι τα θηριώδη, βιομηχανικού τύπου αιολικά πάρκα, αλλά οι ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, οπού οι πολίτες μαζί με τους ΟΤΑ θα μπορούν να συναποφασίζουν τόσο για την ενεργειακή αυτονομία της περιοχής τους, όσο και για την διατήρηση και διαιώνιση του φυσικού τους τοπίου. 
Πρέπει οι τοπικοί ηγέτες, Δήμαρχοι, Πρόεδροι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, να αφουγκραστούν τους φόβους και τις ανησυχίες των δημοτών τους και μπουν μπροστάρηδες στα κινήματα, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ και όχι για τους τύπους.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον παραπέρα «κατακερματισμό» της γης, δηλαδή την ολοένα και αυξανόμενη απώλεια φυσικών οικοσυστημάτων από την επέκταση του οικιστικού ιστού, των υποδομών και των δρόμων.
Πρέπει να επιβάλουμε να γίνεται αποξήλωση των ανενεργών ανεμογεννητριών από τον κατασκευαστή και δημιουργία ταμείου από τους επενδυτές ΑΠΕ που σκοπό να έχει την ανακύκλωση ή  ταφή των Α/Γ.
Για ακόμη μια φορά δηλώνουμε ότι: θα είμαστε δίπλα στα κινήματα πολιτών, που αναπτύσσονται στον νομό μας και διεκδικούν την μη καταστροφή του περιβάλλοντος με την τοποθέτηση των Φαραωνικών ανεμογεννητριών.

Από το Γραφείο Τύπου

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages