Εικόνα βιβλικής καταστροφής στην περιοχή του Μπουρτζίου Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εικόνα βιβλικής καταστροφής στην περιοχή του Μπουρτζίου Χαλκίδος

Εικόνα βιβλικής καταστροφής στην περιοχή του Μπουρτζίου Χαλκίδος που πλήχθηκε από την τελευταία καταιγίδα. Σήμερα το πρωί ξεκίνησα να πάω να δω την περιουσία μου στην πληγείσα περιοχή. 
Γνωρίζοντας από παρόμοια καταστροφή που έγινε και πάλι το 2009 πήγαινα προετοιμασμένος για το τι θα αντικρύσω. Πόσο γελάστηκα όμως αφού αυτό που αντίκρυσα ήταν υπερπολλαπλάσιο από την προηγούμενη καταστροφή. 
Κάποια στιγμή αντιλήφθηκα ότι περπατούσα ξυπόλυτος μιας και τα ειδικά πλαστικά μποτάκια είχαν μείνει μέσα στις λάσπες , λίγο αξία είχε όμως εμπρός στις εικόνες αυτής της καταστροφής . 
 Άνθρωποι μονάχοι, μέσα στην λάσπη προσπαθούν να πνίξουν τον καημό τους , την οργή τους βγάζοντας το κεφάλι τους μέσα από τόνους λάσπης των σπιτιών τους. 
Σπίτια που απέκτησαν από τους κόπους μιας ζωή στο μεροκάματο, ή άλλοι  αφού πήραν δάνειο από τις τράπεζες προκειμένου να στεγάσουν σε μόνιμη κατοικία την οικογένειά τους.
.
Μηχανήματα να καθαρίσουν τις αυλές των σπιτιών αφού στην καλύτερη των περιπτώσεων η λάσπη τα ξύλα έχουν σκεπάσει τους περιβάλλοντας χώρους των κατοικιών περισσότερο από δύο μέτρα.
Αβοήθητοι και μόνοι προσπαθούν το ακατόρθωτο μέσα σε τόνους λάσπη να καθαρίσουν το σπιτικό τους.

Ο Βασίλης, ο νεοφερμένος στην γειτονιά, αφού αγόρασε το σπίτι πριν λίγους μήνες, με δάκρυα στα μάτια μου εξιστορεί τα όνειρα που έκανε  μάλιστα δεν πήρε καθόλου άδεια τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να περάσει μαζί με την οικογένειά του, το πρώτο καλοκαίρι, στο καινούργιο τους σπίτι.

Δίπλα μου, άλλος γείτονας  μου εξιστορεί ότι πήρε το σπίτι αυτό με δάνειο και οφείλει 80.000 ευρώ ακόμη. Δεν πρόκειται να το πληρώσω από εδώ και πέρα και ας το πάρει η τράπεζα αφού το κόστος επισκευής από τις ζημιές και το υπόλοιπο του δανείου είναι αρκετά χρήματα για να ξαναχτίσει ένα νέο σπιτικό σε ασφαλέστερη περιοχή για την οικογένειά του . Ας το πάρουν μου εξιστορεί με πόνο και οργή 

 
Οι υπηρεσίες του δήμου δίπλα τους να τους ανακουφίσουν με ένα μπουκάλι νερό, ένα σάντουιτς και ένα καλό λόγο. Αυτό μόνο όμως δεν αρκεί χρειάζονται μηχανήματα να καθαρίσουν πρωτίστως όλους τους δρόμους από τους τόνους λάσπης και φερτών υλικών.
 Όλα αυτά είναι όμως αδύνατον να γίνουν με χέρια ταλαιπωρημένων ανθρώπων , χρειάζονται μηχανήματα, και γιατί την βοήθεια του στρατού να τους βοηθήσουν να σταθούν στα πόδια τους. Οικονομική βοήθεια άμεσα για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών για προμήθεια ρουχισμού, τροφίμων και κάποιων συσκευών γιατί η περιοχή κατοικείται από ανθρώπους που αυτή η κατοικία είναι μόνιμη, μία και μοναδική. 
Χρειάζονται την βοήθεια όλων μας, με ότι ο καθένας μπορεί να βοηθήσει
 χειρωνακτικά, οικονομικά, με λίγα πρόχειρα ρούχα έστω και έναν καλό λόγο βρε αδελφέ για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους
Ο Γιώργος, ο Αποστόλης ,ο Βασίλης , ο Κώστας και εκατοντάδες άλλοι γειτονάκια  της περιοχής δίνουν τον δικό τους αγώνα να σταθούν  στα πόδια τους. 
Ένα αγώνα που τον δίνουμε όσοι έχουμε περιουσίες εκεί για δεύτερη φορά αφού η περιοχή και πάλι μετά από υπερχείλιση του Λήλαντα ποταμού το 2009 κατέστρεψε και τότε τις περιουσίες μας. 
Όπως και τότε,  που χορτάσαμε από λόγια,  κανένα έργο δεν έγινε και αποδεικνύεται από την επανάληψη της καταστροφής  έτσι και τώρα θα έρθουν να μας υποσχεθούν το πόσο κοντά μας θα βρίσκονται τις επόμενες μέρες, 
Να τα ανακοινώσουν μέσα από την δική τους ασφάλεια, χωρίς να νιώθουν τον πόνο και την οργή των ανθρώπων αυτών, χωρίς να λερώσουν μέχρι το εσώρουχο από την λάσπη των δρόμων, ας έρθουν τώρα δίπλα τους, να γίνουν ένα με την λάσπη, και να κοιμηθούν σε βρεγμένο στρώμα  και τότε  εάν έχουν ...στομάχι ας  βγουν να κάνουν τις ανακοινώσεις , γιατί τότε μόνο θα ξέρουν και θα πουν αλήθειες. 

Ως τότε καλό κουράγιο σε όλους μας !!!!!  


 
































*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages