Μια οφειλόμενη απάντηση για το Νοσοκομείο Κύμης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μια οφειλόμενη απάντηση για το Νοσοκομείο Κύμης

ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ –
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΥΜΗΣ
Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε την ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Εύβοιας ως ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΥΜΗΣ. Σε ότι αφορά το κείμενο του Συλλόγου Εργαζομένων  έχουμε να τονίσουμε τα εξής:
Βγάλαμε ένα κείμενο -κάλεσμα στήριξης της  συγκέντρωσης που καλούσατε, με θέμα την μη υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης .Πλαισιώσαμε και συνυπογράψαμε το κείμενο του Συλλόγου Εργαζομένων,  αλλά παρευρισκόμενοι εκεί διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για μια απροκάλυπτη κομματική συγκέντρωση!
Δεν είχαν κληθεί οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να απολογηθούν γι αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Τις πράξεις και παραλείψεις της Κυβέρνησης της Ν.Δ. έχουμε καταδικάσει πολλές φορές σε ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 
Δεν είχε κληθεί ούτε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ που είναι ο βασικός υπεύθυνος για το πρόβλημα των εφημεριών που έχει προκύψει.
Επιπρόσθετα δεν είχαν κλιθεί ούτε οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία  να μιλήσουν.  Μόνος προσκεκλημένος ο Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ! Η εκδήλωση  εξελίχθηκε σε ένα στείρο κομματικό μονόλογο με γενικό αντιπολιτευτικό προσανατολισμό,  χωρίς αντίλογο.
Μας τιμά το γεγονός ότι είχατε διαβάσει την ανακοίνωση μας,  που καλούσε τον κόσμο να πλαισιώσει την εκδήλωση αλλά σας διέφυγε της προσοχής ότι στην ανακοίνωση μας καταφερόμαστε εναντίον της πολιτικής της ΝΔ άρα άδικα και σκόπιμα  μας κατηγορείτε ότι δεν αντιπολιτευόμαστε το κυβερνών κόμμα!

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ωστόσο διαπιστώσαμε επιπροσθέτως ότι οι συντάκτες της δεν γνωρίζουν επαρκώς τα γεγονότα που αναφέρονται. Και εξηγούμαστε: 
Παραλάβαμε την ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ σε καθεστώς εκκαθάρισης βάσει του αρ.14 του Ν.3429/2005 που την  ενέτασσε αυθαίρετα στις κακές εταιρείες του Δημοσίου και είχε δυστυχώς υπαχθεί στο καθεστώς των Μνημονίων. Από το 2013, με την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου,  η εταιρεία ήταν χωρίς Διαχειριστή, χωρίς Διοίκηση και χωρίς Νομική Εκπροσώπηση,  που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει  (βλ. ερώτηση Μαρίνου Γιώργου ,Βουλευτή Εύβοιας  ΚΚΕ, στην Βουλή).
Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε καθεστώς μπούλινγκ που ούτε απολύονταν ,ούτε εργάζονταν με στόχο την παραίτηση τους χωρίς αποζημίωση. Ήταν κοινώς σε καθεστώς ομηρίας.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας αυτή την κατάσταση φρόντισε να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας , μετατάσσοντας τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και μάλιστα πληρώνοντας τα δύο χρόνια που είχαν απλήρωτα ,αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ γνωρίζουν πολύ καλά τα προαναφερθέντα γεγονότα και δεν μπορείτε να τους ξεγελάσετε με ψευδολογίες. 
Και μιας και δηλώνετε ότι ενδιαφέρεστε για το καλό του Νοσοκομείου και την αναβάθμιση του σας ερωτάμε:
1)Πόσους μήνες μένει  το φαρμακείο του Νοσοκομείου ακάλυπτο και σε ποιες ενέργειες προβήκατε;
2)Τα ΤΕΠ που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πιέσατε να προωθηθούν και να λειτουργήσουν ώστε να έρθει καινούργιο μόνιμο ιατρικό προσωπικό όπως προβλέπετε από τον κανονισμό;
Τα προβλήματα που προκύπτουν σήμερα από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στην λειτουργία του Νοσοκομείου της Κύμης, αναδείχθηκαν και στο κοινοβούλιο,  με επίκαιρη επερώτηση των Βουλευτών της Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
Τέλος και επειδή τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο όσον αφορά την αναφορά σας σε προσωπικό με ημερομηνία λήξης πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μόνιμες θέσεις εργασίας ορίζονται από το οργανόγραμμα που υπάρχει. Προς αυτήν την κατεύθυνση ενημερώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προωθήσει την αυτονόμηση του ΓΝ-ΚΥ Κύμης από το ΓΝ Χαλκίδος ,με δικό του Δ.Σ. και είχε σχεδιάσει καινούργιο οργανόγραμμα με αυξημένες θέσεις εργασίας που είχε περάσει από την 5η ΥΠΕ αλλά δεν πρόλαβε να ψηφιστεί στην βουλή λόγω των εκλογών του Ιουλίου 2019.

ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ!

Κύμη 19 Σεπτεμβρίου 2020


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages