Βόμβα Κούβελα: Υπάρχει φάρμακο που μπορεί να έρθει άμεσα στην Ελλάδα και να γλιτώσουν ασθενείς από τις ΜΕΘ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Βόμβα Κούβελα: Υπάρχει φάρμακο που μπορεί να έρθει άμεσα στην Ελλάδα και να γλιτώσουν ασθενείς από τις ΜΕΘ

Στην εκπομπή «Αντιθέσεις»: με θέμα "Το 2ο κύμα της Πανδημίας και η διασπορά κρουσμάτων παρά το lockdown", ο καθηγητής φαρμακολογίας του ΑΠΘ  Δ. Κούβελας, ανέφερε ότι φάρμακο που έχει πάρει έγκριση από τις 9 Νοεμβρίου αν το δώσουμε στους ήπια και λίγο βαρύτερα νοσούντες ασθενείς από τον κοροναϊό, θα γλιτώσουν από τη διασωλήνωση και έτσι θα αποφορτιστούν άμεσα οι ΜΕΘ της χώρας. 
επιμέλεια medlabnews.gr iatrikanea
Το φάρμακο μπορεί να εισαχθεί άμεσα αφού υπάρχει μεγάλη αντιπροσωπεία της εταιρείας στην χώρα μας. Μπορεί να γίνει με την διαδικασία της έκτακτης εισαγωγής εφόσον έχει πάρει ήδη έγκριση από το FDA και δεν υπάρχει ανάγκη να πάρει έγκριση και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τον ΕΜΑ λόγω εκτάκτων αναγκών.

Μπορούμε να εισάγουμε 10.000 σκευάσματα. Έχουμε άμεση ανάγκη να δοθούν σε περίπου 3.000 ασθενείς, που νοσηλεύονται, οπότε πολύ σύντομα θα αποφορτιστούν οι ΜΕΘ αφού οι ασθενείς που θα πάρουν το φάρμακο δεν θα βαρύνουν και δεν θα χρειαστεί να διασωληνωθούν. Τα υπόλοιπα 7000 θα χρησιμοποιηθούν ως εφεδρεία σε άλλους ασθενείς που εντωμεταξύ θα έχουν ανάγκη. 

Ο κ. Κούβελας είπε ότι όλα τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί στα εμβόλια γιατί μιλάμε για πολύ μεγάλα κόστη και φυσικά για εκατομμύρια δόσεις που απαιτούνται σε κάθε χώρα προκειμένου να έχουν αποτέλεσμα. Ενώ το φάρμακο με μόνο 5 με 10 εκατομμύρια δεν έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον

Στην συνέχεια και ο κ. Κούβελας αλλά και οι υπόλοιποι καθηγητές που συμμετείχαν στην εκπομπή επεσήμαναν ότι πρέπει να στραφεί το κράτος στην Πρωτοβάθμια Υγεία. Να εκπαιδευτούν οι γιατροί από το πώς βάζουν τα γάντια και πώς να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας μέχρι και πώς να διαχειριστούν τον ασθενή Covid-19 στο σπίτι του οπότε και να αποφορτίσουν τα νοσοκομεία. 

Επίσης θα πρέπει να δοθεί έμφαση στα φάρμακα που μπορούν να δράσουν στο σύστημα άμεσα ενώ τα εμβόλια ακόμα για την Ελλάδα θα αργήσουν να δώσουν αποτελέσματα.

Επίσης, ειπώθηκε ότι είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί η χώρα για το τρίτο κύμα που θα είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο κ. Κούβελας επανέλαβε κάτι που έχει και άλλοτε υποστηρίξει και είναι ότι τα εμβόλια όταν θα είναι να βοηθήσουν μπορεί ο ιός να μην υπάρχει όπως έχει γίνει και άλλες φορές παλαιότερα σε προηγούμενες επιδημίες.

Τέλος είπε απαραίτητο είναι να λειτουργήσει και στην χώρα μας ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Τεχνολογιών Υγείας και θα συνέβαλε σε σημαντικά θέματα από τα παραπάνω. 

Το φάρμακο στο οποίο αναφερόταν ο καθηγητής και όπως είπε πήρε έγκριση από το FDA είναι το το πρώτο φάρμακο αντισωμάτων της Eli Lilly για ασθενείς με μέτρια Covid-19. Διαβάστε σχετικά στο  άρθρο μας



*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages