Ζούμε τον «θάνατο του Εμποράκου»! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ζούμε τον «θάνατο του Εμποράκου»!

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Η ιδεοληπτική  πολιτική στην οικονομία που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη, είναι καταστροφική για τους ελευθεροεπαγγελματίες, το εμπόριο και κατ΄ επέκταση οδηγεί στον αφανισμό την λεγόμενη μεσαία τάξη.
Δεν θωράκισε την χώρα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, άνοιξε τον Τουρισμό χωρίς υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις, δεν έκανε καμία παρέμβαση στα μέσα μεταφοράς, άφησε τον συνωστισμό να κυριαρχεί στους ιερούς ναούς, αύξησε τους μαθητές ανά τμήμα…. Προχωρά ακάθεκτη στο πολιτικό της σχέδιο για υποβάθμιση κάθε τι δημόσιου αγαθού, την απαξίωση του κοινωνικού κράτους. Δεν στήριξε το ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού.
Με πρόσχημα την πανδημία, εφαρμόζει το σχέδιο της για αναδιάρθρωση της αγοράς με στόχο την συγκέντρωση του λιανεμπορίου σε μεγάλες εταιρίες, εξαφανίζοντας δια της πτώχευσης  τα μικρομάγαζα, αυξάνοντας τα ιδιωτικά χρέη και κατ΄ επέκταση την ανεργία.
Με το δίκιο τους οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για την εφαρμογή της λογικής του ανοιγοκλεισίματος των καταστημάτων τους που οδήγησε στην κατάρρευση του τζίρου και στην αδυναμία να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Τα ημίμετρα της υποτιθέμενης οικονομικής ενίσχυσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό!
Έγκαιρα είχαμε προτείνει την εμπροσθοβαρή μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, πριν ο κόμπος φτάσει στο χτένι. Δεν εισακουστήκαμε… Αντ΄ αυτού τα προγράμματα της επιστρεπτέας προκαταβολής, που είναι επί της ουσίας δάνεια, επιτείνουν ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συμπαραστέκεται, μέσα και έξω από τους θεσμούς, στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών και προτείνουμε οικονομικά μέτρα στήριξης, όπως η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, την εφ΄ άπαξ ενίσχυση, την μη επιστρεπτέα προκαταβολή, την διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία.    

Χαλκίδα 14 Ιαν. 2021.
Από το Γραφείο Τύπου.





*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages