Νίκος Παπανδρέου. Προσοχή !!!!! Μετατρέπουν την Όμορφη Εύβοια σε Σκατζόχοιρο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Νίκος Παπανδρέου. Προσοχή !!!!! Μετατρέπουν την Όμορφη Εύβοια σε Σκατζόχοιρο

   Με την εξαγγελία της κυβέρνησης για τοποθέτηση νέων Ανεμογεννητριών στον Νομό μας και 180 νέες θέσεις εργασίας, έχω να τονίσω τα κάτωθι:
   Πάνω από 20 χρόνια λειτουργούν στην Εύβοια Aνεμογεννήτριες και δυστυχώς , η εμπειρία για τις τοπικές κοινωνίες και την τοπική ανάπτυξη είναι αρνητική. Στην  Καρυστία λειτουργούν περίπου 400 και πρόκειται να εγκατασταθούν άλλες 300. Για κάθε 25 Ανεμογεννήτριες προβλέπετε ένας φύλακας ,σύνολο εργαζομένων   16.
   Για τις 180 θέσεις εργασίας που εξαγγέλλουν ,  με τους μετριότερους υπολογισμούς θα στηθούν 1500 έως 2000 και άνω Ανεμογεννήτριες από το ΤΕΛΕΘΡΙΟ ,ΔΙΡΦΥ μέχρι ΝΟΤΙΑ  περιοχή ΚΥΜΗΣ και ΚΑΡΥΣΤΟΥ.
    Χωρίς Χωροταξικές μελέτες , Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις και Ανταπόδοση στην Δοκιμαζόμενη Κοινωνία  που ζει από τον Τουρισμό , Γεωργικές και Δασικές εργασίες. 
     Απλά Αποφασίζομεν  και Διατάσσομεν  αφού στήσαμε Επικεφαλής Θεσμικών  Οργάνων , πειθήνια κομματικά όργανα , δημιουργώντας ακόμη και Επαγγελματικό Περιφερειακό Συμβούλιο στην Εύβοια με όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης , πλην 1 περίπτωση , που υπάρχει νομικό κώλυμά , να είναι με διάφορους τρόπους αμειβόμενοι.
    Αφού φόρτωσαν στον Ευβοϊκό Λαό την πρώτη «Ισλαμούπολη» στην Στερεά Ελλάδα στην Ριτσώνα (3000 με 3500  )μετανάστες που σίγουρα θα πολλαπλασιαστούν , για τον εποικισμό της ιστορικής Αυλίδας και Χαλκίδας , συνεχίζουν την «Ανάπτυξη» με την δικαιολογία δεν είδαν, δεν ήξεραν, δεν άκουσαν.
      Όλοι είμαστε υπέρ της αειφόρου πράσινης ανάπτυξης και ενέργειας .
      Το ερώτημα όμως είναι: Γιατί μόνο τα Αιολικά Πάρκα όταν είναι έτοιμη η μελέτη του φράγματος των Ψαχνών (την είχαμε ξεκινήσει πριν 20 χρόνια) , είναι ημιτελές το Φράγμα Μανικίων  στην Κύμη όπου μπορούν να γίνουν Υδροηλεκτρικοί Σταθμοί για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας , να εξασφαλισθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και να λυθεί το πρόβλημα του νερού ,τόσο για άρδευση όσο και για ύδρευση. Ναι στα Αιολικά Πάρκα όταν συμφωνούν οι τοπικές κοινωνίες σε απομακρυσμένες περιοχές.
     Πολύ φοβούμαι πως έχουν χάσει εντελώς την επαφή με την κοινωνία και την πραγματικότητα ,θα μείνουν με τα γκάλοπ και η Εύβοια με τις συνέπειες των καταστροφικών ενεργειών του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ »  και θα τρέχουν να κρυφτούν.
      Διότι ΦΙΛΤΑΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ μου το κάθε Κόμμα , ΦΙΛΤΑΤΗ είναι όμως η ΠΑΤΡΙΣ.
                                                                                        Νίκος Παπανδρέου
                                                                                        Πρώην ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
                                                                                        Πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
                                                                                        Πρώην  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                                     ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Π.Σ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages