Στην Βουλή από τον Θ.Ζεμπίλη η αποκατάσταση των γεφυρών Φύλλων, Βασιλικού και Αφρατίου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην Βουλή από τον Θ.Ζεμπίλη η αποκατάσταση των γεφυρών Φύλλων, Βασιλικού και Αφρατίου

Ζητά την επίσπευση της δημοπράτησης του έργου.
Με την υπ’ αρίθμ. 4329/18.2.2021 γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης αναδεικνύει την κατεπείγουσα σημασία της αποκατάστασης των γεφυρών Φύλλων, Βασιλικού και Αφρατίου, ζητώντας την επίσπευση της δημοπράτησης του έργου.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής επισημαίνει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ανακύπτουν ως απόρροια των δυσχερών οδικών συνδέσεων στην περιοχή, εξαιτίας των καταστροφών που υπέστησαν κατά τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου οι τρεις προαναφερθείσες γέφυρες. Μάλιστα, στην κοινότητα των Φύλλων το πρόβλημα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς έξι μήνες μετά την θεομηνία οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται ουσιαστικά σε κατάσταση μερικής απομόνωσης!
Όπως ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης, το Υπουργείο αντιλαμβανόμενο την ανάγκη για άμεσες επεμβάσεις στις τρεις γέφυρες ώστε να επανέλθουν οι οδικές υποδομές στην λειτουργική κατάσταση προ της εκδήλωσης των πλημμυρών, έπραξε εξαρχής τα δέοντα προκειμένου να επισπευστεί η όλη διαδικασία, χαρακτηρίζοντας παράλληλα το Έργο «Επείγουσες παρεμβάσεις άρσης επιπτώσεων από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 στην νήσο Εύβοια και ειδικότερα τη γέφυρα Βασιλικού, επί της Εθνικής Οδού 44, τη γέφυρα στον οικισμό Φύλλα καθώς και τη γέφυρα στον οικισμό Αφράτι», ως Έργο Εθνικού Επιπέδου και εγκρίνοντας, μεταξύ άλλων, την ένταξή του στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Στην συνέχεια, αφού εγκρίθηκε η δέσμευση του απαιτούμενου ποσού σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 του ΠΔΕ, προχώρησε η διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης με τίτλο:  «Επείγουσες μελέτες άρσης επιπτώσεων από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 στην νήσο Εύβοια και ειδικότερα στη γέφυρα Βασιλικού, επί της Εθνικής οδού 44, στη γέφυρα στον οικισμό Φύλλα και στη γέφυρα στον οικισμό Αφράτι», ενώ στην συνέχεια αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες  εγκρίθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης του Έργου και ορίστηκε ο ανάδοχος.
Επειδή όμως, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, έχουν παρέλθει ήδη έξι μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και οι κάτοικοι εξακολουθούν να βιώνουν τις τραγικές συνέπειες τους, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου.
Αναλυτικά η Ερώτηση του βουλευτή: https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11572767.pdf

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages