Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού / “Αγάπα τον εαυτό σου και ζήτα βοήθεια. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος!” - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού / “Αγάπα τον εαυτό σου και ζήτα βοήθεια. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος!”

H 6η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, μας υπενθυμίζει μια από τις θλιβερότερες μορφές βίας, που αφορά στα παιδιά και στην καθημερινότητά τους στο σχολείο. 
Η ενδοσχολική βία αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα, που εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους από παιδιά σε παιδιά και δυστυχώς αυξάνεται συνεχώς, δημιουργώντας κυρίως ψυχικά αλλά και σωματικά τραύματα στην παιδική ψυχή. 
Η αποτελεσματική πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου αυτού μας αφορά όλους και είναι ευθύνη όλων. Γονείς, εκπαιδευτική κοινότητα και φορείς, χρειάζεται να συνεργαστούμε και να προστατεύσουμε την αθωότητα της παιδικής ψυχής, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός παιδιού. 
Είναι χρέος μας να αντισταθούμε  σε κάθε συμπεριφορά που πληγώνει και τραυματίζει τα παιδιά μας. Η βία και ο φόβος είναι έννοιες που δεν πρέπει να χωρούν στο ταξίδι της γνώσης και της εξέλιξης.
Είμαστε εδώ για να μάθουμε τα παιδιά να μοιράζονται, να αλληλοστηρίζονται, να ανοίγουν την αγκαλιά τους με αγάπη και σεβασμό σε κάθε παιδί και σε κάθε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις. Δίνοντας εμείς πρώτοι το παράδειγμα. Όσο περισσότερο μιλάμε, ενημερωνόμαστε, δρούμε, τόσο το εξαλείφουμε.
Μη μένεις παρατηρητής και λάβε δράση.
Αν είσαι θύμα, μη φοβάσαι να μιλήσεις. Αγάπα τον εαυτό σου και ζήτα βοήθεια. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος!

Γραφείο Τύπου 

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages