Να επισπευστούν οι μελέτες της παράκαμψης Χαλκίδας-Ψαχνών ζητά ο Θ. Ζεμπίλης από τον Κ. Καραμανλή. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Να επισπευστούν οι μελέτες της παράκαμψης Χαλκίδας-Ψαχνών ζητά ο Θ. Ζεμπίλης από τον Κ. Καραμανλή.

Σε ερώτηση του αναφέρει τις τελευταίες εκκρεμότητες πριν την δημοπράτηση.   
Την ανάγκη να επισπευστούν οι μελέτες της παράκαμψης Χαλκίδας – Ψαχνών ζητά ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με ερώτησή του (υπ.αριθμ.4224) προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. «Το εμβληματικό έργο της παράκαμψης Χαλκίδας - Ψαχνών, που εξήγγειλε τον Αύγουστο από την Χαλκίδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί αναμφίβολα κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα στο επίπεδο των πιο σημαντικών προς δημοπράτηση έργων οδικών υποδομών της χώρας και πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο Βουλευτής.  
Προκειμένου να καταστεί δυνατή το συντομότερο η δημοπράτηση του έργου, πρέπει να ολοκληρωθούν γρήγορα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες. Πράγματι, από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ως σήμερα, το αρμόδιο Υπουργείο σε μια εργώδη και συστηματική προσπάθεια, έχει προχωρήσει, μεταξύ άλλων, και σε δύο επιπλέον συμβάσεις. Η πρώτη με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 128 του ν.4412/2016 για τον έλεγχο της οδικής ασφάλειας (safety audit) της οριστικής μελέτης του τμήματος Νέα Λάμψακος – Ψαχνά του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών» και για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στην εξασφάλιση της απαιτούμενης γης και στην ωρίμανση των σχετικών τευχών δημοπράτησης και του φακέλου δημόσιας σύμβασης για το υπόψη έργο». Η δεύτερη με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 128 του ν.4412/2016 για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών στην οριστικοποίηση του κόστους συμπληρωματικών τεχνικών έργων για την ωρίμανση των διαδικασιών δημοπράτησης του τμήματος Νέα Λάμψακος – Ψαχνά του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών». Η συγκεκριμένη σύμβαση αφορά την στατική μελέτη οκτώ τοιχίων αντιστήριξης μήκους 3,8 χλμ, όπως και την υδραυλική και στατική μελέτη του αντιπλημμυρικού αγωγού της Χαραυγής, μήκους  1.600 μ.
Ωστόσο, η περαίωση των ανωτέρω συμβάσεων εξαρτάται από την εκτέλεση μιας νέας, τρίτης σύμβασης με τίτλο: «Ανάθεση καθηκόντων Τεχνικού Συμβούλου σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 128 του Ν. 4412/2016 για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, στην ωρίμανση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου: «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών». Η μελέτη αυτή, που αφορά στην εκπόνηση συμπληρωματικών Ερευνών & Μελετών και στην ολοκλήρωση των Τευχών Δημοπράτησης, αναμένεται σύντομα να ανατεθεί.  
Με την ερώτησή του ο Βουλευτής ζητά την επίσπευση των διαδικασιών, τόσο σε επίπεδο τεχνικών μελετών, όσο και της μελέτης κτηματολογίου, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση του εμβληματικού αυτού έργου. 

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages