Απάντηση στα δημοσιεύματα του διαδικτυακού blog «eviatopblog.gr» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Απάντηση στα δημοσιεύματα του διαδικτυακού blog «eviatopblog.gr»

 Χαλκίδα 12 Απριλίου 2021.
                

Διανύουμε την εποχή όπου τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα προσπαθούν, εν πολλοίς, να επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Η είδηση, πια, διαμορφώνεται σύμφωνα με τα συμφέροντα (Οικονομικά, Πολιτικά και άλλα) εκείνου που κατέχει την δυνατότητα μετάδοσης της πληροφορίας.

Καθημερινά γινόμαστε όλοι μάρτυρες πολλών ψευδών και ανακριβών ειδήσεων (fake news), που παραποιούν την αλήθεια και την φορά των πραγμάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ίδια συμφέροντα.

Κι επειδή δεν κρύβω τα λόγια μου ούτε επιθυμώ να βάλω στο ίδιο «καλάθι» όλα τα ΜΜΕ, εξηγούμαι καθαρά και ξάστερα.

Τo διαδικτυακό ενημερωτικό blog «eviatopblog.gr»  επιχειρεί με πρωτοφανή, για την τοπική δημοσιογραφία και  συστηματικά να υπονομεύσει τόσο το πρόσωπό μου, ως δημόσιου άνδρα, όσο και συνολικά τα πρόσωπα  μελών της Δημοτικής μας Παράταξης, πυροδοτώντας διάφορα ψευδή σενάρια και «fake news». Είναι πλέον σε όλους προφανές ότι το συγκεκριμένο «Μέσο Ενημέρωσης» (Eviatopblog.gr) έχει μετατραπεί σε Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλκιδέων και της κ. Δημάρχου. Τα κίνητρα μπορεί να τα αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε.

    Δυστυχώς για το Eviatopblog.gr και ευτυχώς για την αδέσμευτη δημοσιογραφία έχει καταλάβει ο κόσμος την αιτία αυτής της τακτικής του. Μου το μεταφέρει καθημερινά. Άλλωστε μια απλή αναζήτηση στο google αρκεί για να καταδείξει το νέο ρόλο «Γραφείου Τύπου» που το μέσο αυτό έχει αναλάβει. Όλα στο Δήμο Χαλκιδέων, σύμφωνα με το συγκεκριμένο blog, πηγαίνουν περίφημα, καλύτερα από ποτέ στην ιστορία του (!). Η ζώσα πραγματικότητα και η αλήθεια είναι, δυστυχώς για το Δήμο μας, διαφορετική…

Όπως ο καθένας γνωρίζει, ποτέ δεν κρύφτηκα και από κανέναν. Σε όλη μου την διαδρομή, υπηρεσιακή & πολιτική, διαχειρίστηκα τις υποθέσεις με προσήλωση στο δίκαιο, τη διαφάνεια και την νομιμότητα. Με ανιδιοτέλεια και διάθεση προσφοράς. Με διεκδικητικό και μαχητικό τρόπο όπου και όταν χρειάστηκε. Και χρειάστηκε πολλές φορές.  

Θα ήθελα να κάνω γνωστό, για ακόμη μία φορά, ότι στη Δημοτική Παράταξη της οποίας είμαι επικεφαλής, με την δημοκρατική της λειτουργία επιτρέπει και επιβάλλει, μέσα από διαφορετικές απόψεις που ο καθένας εκφράζει στα θέματα που εξετάζονται, να προκρίνεται η καλύτερη δυνατή και να πορευόμαστε ασκώντας δημιουργική Αντιπολίτευση, υπερασπιζόμενοι ασφαλώς, το τεράστιο έργο, στον τομέα των υποδομών, που καταφέραμε να κερδίσουμε, για την ανάπτυξη και την προοπτική του Δήμου Χαλκιδέων. Οι αριθμοί είναι πάντα οι πλέον αδιάψευστοι μάρτυρες της πραγματικότητας και οι χρηματοδοτήσεις για έργα που εξασφαλίσαμε για το Δήμο Χαλκιδέων είναι η μεγαλύτερη «προίκα» που αφήσαμε στη νέα Δημοτική Αρχή όσο και αν σκοπίμως η ίδια και τα «παπαγαλάκια» της προσπαθούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα αυτή.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Παράταξής μας και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνουν κατά τον λόγο των αρμοδιοτήτων τους,  τυγχάνουν της απολύτου έγκρισης όλων μας και αποσκοπούν στον έλεγχο για την άσκηση αποτελεσματικής Διοίκησης στο πλαίσιο της νομιμότητας. Αυτή τη νομιμότητα που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια από ενέργειες μελών της σημερινής Δημοτικής Αρχής. (π.χ. Διαχείριση Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Γήπεδο Μουστάκα –Τζιώτη κλπ).

Ασφαλώς και επικροτούμε πρωτοβουλίες για κατασκευή υποδομών σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του Δήμου. Τις πρωτοβουλίες όμως αυτές  πρέπει να τις διαπερνά η νομιμότητα σε όλα τα στάδια υλοποίησης. Και το τελευταίο έχουμε υποχρέωση, ως Αντιπολίτευση, να το ελέγχουμε συνεχώς. Και αυτό κάνουμε. Και θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε τις ενέργειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής εκείνες που, κατά την γνώμη μας, δεν συμβάλουν στο μέλλον του Δήμου Χαλκιδέων που Οραματιζόμαστε, όσο κι αν αυτό ενοχλεί την στρατευμένη δημοσιογραφία του Eviatopblog.gr

 Χαλκίδα 12-4-2021

 Χρήστος  Δ. Παγώνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages