Μ. Χατζηγιαννάκης: Στο ειρηνοδικείο Κύμης ντρέπεσαι να μπεις από την κακή κατάσταση του κτιρίου. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Μ. Χατζηγιαννάκης: Στο ειρηνοδικείο Κύμης ντρέπεσαι να μπεις από την κακή κατάσταση του κτιρίου.

Τα προβλήματα της υποστελέχωσης και των κτιριακών εγκαταστάσεων των δικαστηρίων της Εύβοιας επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο βουλευτής Ευβοίας και αν. τομεάρχης εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον κώδικα δικαστικών υπαλλήλων.

Όπως ανέφερε ο βουλευτής Ευβοίας το πρόβλημα της υποστελέχωσης δεν αφορά μόνο την Αθήνα, το Εφετείο και την Ευελπίδων αλλά και τα περιφερειακά δικαστήρια. Ενώ, για την κτιριακή κατάσταση των δικαστηρίων στον νομό της Εύβοιας είπε χαρακτηριστικά πως «στο ειρηνοδικείο της Κύμης ντρέπεσαι να μπεις μέσα, καθώς δεν λειτουργούν οι τουαλέτες και πέφτουν οι σοβάδες και αντίστοιχη είναι η εικόνα σε πολλά ειρηνοδικεία της χώρας μας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε ότι τα μνημονιακά έτη στον χώρο της δικαιοσύνης επιβλήθηκαν αναίτια κλεισίματα ειρηνοδικείων όπως αυτό της Σκύρου, για το οποίο υπήρχε ανακαινισμένο κτήριο και μόνιμο προσωπικό, όμως σήμερα χωρίς μόνιμες προσλήψεις προσωπικού στα δικαστήρια και χωρίς την υποβοήθηση όλων των δικαστικών λειτουργών δεν μπορεί να υπάρξει ορθή απονομή της δικαιοσύνης.

Καλοί είναι οι κώδικες των δικαστικών υπαλλήλων, ανέφερε, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, που εδώ και πολλά χρόνια ζούμε στην Εύβοια.

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages