Β. Αποστόλου: Η εστίαση της Εύβοιας δίνει μόνη της τη μάχη της επιβίωσης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Β. Αποστόλου: Η εστίαση της Εύβοιας δίνει μόνη της τη μάχη της επιβίωσης

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ 
ΠΡ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Χαλκίδα, 4 Μαΐου 2021

Β. Αποστόλου: Η εστίαση της Εύβοιας δίνει μόνη της τη μάχη της επιβίωσης 

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην αναφορά που κατέθεσε με βάση την επιστολή του Επιμελητηρίου Εύβοιας, που ζητούσε την ένταξη των επιχειρήσεων εστίασης στην αποζημίωση ειδικού σκοπού ανεξαρτήτως της μείωσης του τζίρου τους:

“Να ευχηθώ στους επαγγελματίες της εστίασης στην Εύβοια να μην βρεθούν ξανά μπροστά σε καταστάσεις γενικού κλεισίματος.
Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την εγκατάλειψη που βιώνουν στην προσπάθειά τους να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, αφού οι κυβερνητικές υποσχέσεις για κεφάλαια κίνησης και γενικότερα για τη στήριξή τους αποδείχτηκαν λόγια του αέρα.
Η απάντηση που πήρα στην αναφορά του Επιμελητηρίου για ένταξή τους στην αποζημίωση ειδικού σκοπού ενώ αποκλείει την περαιτέρω ενίσχυση από κρατικούς πόρους και τη μεταθέτει στην Ε. Επιτροπή, την ίδια στιγμή την αφήνει ανοιχτή. 

Είναι χαρακτηριστική η φράση “Εφόσον θεωρηθεί σκόπιμη η συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο των αποζημιώσεων και για επιπρόσθετους μήνες, σε συνέχεια της πληρωμής τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα διενεργηθούν οι απαραίτητες ενέργειες, υπό την προϋπόθεση διαθεσιμότητας πόρων, για εξέταση και έγκριση από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος. Eν τω μεταξύ, η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού συνεχίζεται να χρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους” 

Απάντηση ΕΚΤ Με Αρ.πρωτ. 47875 Της ΠΑΒ 2360_14!04!2021.PDF by Vagelis Moutoupas on Scribd


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages