Σίμος Κεδίκογλου: «Άνευ προηγουμένου η προπαγάνδα που γίνεται από την ΕΡΤ» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Άνευ προηγουμένου η προπαγάνδα που γίνεται από την ΕΡΤ»

Βέβαιη χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και εφικτή την αυτοδυναμία, όποτε και αν στηθούν οι κάλπες, επισημαίνοντας το σαφές προβάδισμα, που δίνει  νέα δημοσκόπηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Epsilontv, στην εκπομπή «Από Νωρίς» και ερωτηθείς για τη συμφωνία των Πρεσπών έκανε λόγο για μία συμφωνία που υπονομεύει το μέλλον της Βαλκανικής εκτιμώντας, ότι είναι ζήτημα χρόνου να απαλειφθεί το Βόρεια και να παραμείνει  μόνο ο όρος  Μακεδονία, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι αυτό που ελπίζουν είναι να μην προχωρήσει η εν λόγω συμφωνία.
Ταυτόχρονα, εξίσου ανησυχητικό ανέφερε ότι είναι και το γεγονός, ότι ο κ. Ζάεφ εμφανίστηκε μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ως περήφανος Μακεδόνας, που μιλάει τα μακεδονικά, όπως και το ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ με την επικύρωση ή μη της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή να αλλάξει απλώς την ονομασία με την οποία γίνονται οι διαπραγματεύσεις.
Πιο αναλυτικά τόνισε: «Ξεκίνησαν με την προσωρινή ονομασία και η επικύρωση ή μη από την ελληνική Βουλή απλώς θα αλλάξει την ονομασία με την οποία κάνουν τις διαπραγματεύσεις οι Σκοπιανοί με το ΝΑΤΟ. Αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει σαν FYROM,  αν επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή θα συνεχίσουν σαν Βόρεια Μακεδονία. Όμως, ήδη, οι διαδικασίες έχουν αρχίσει, γίνονται πράγματα μη αναστρέψιμα και αναρωτιέμαι, εμείς πώς θα μπλοκάρουμε στην ΕΕ, όταν ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει δώσει αυτή την παράσταση στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε ούτε καν να συζητήσει και αποδείχτηκε από τα έγγραφα των wikileaks είναι η «μακεδονική» εθνότητα και η «μακεδονική» γλώσσα».
Ερωτηθείς στη συνέχεια ο βουλευτής για την εμφάνιση  του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ σχολίασε, ότι από τη μία πλευρά είχαμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έκανε τίποτα άλλο από το να επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα με αναιτιολόγητα επιχειρήματα, ενώ  από την άλλη είδαμε έναν εν αναμονή πρωθυπουργό, που δεν προέβη σε καμία προσωπική επίθεση, παρουσιάζοντας-αντιθέτως- ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα. «Όλα - είπε ο Σίμος Κεδίκογλου- εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας, αν δεν παραχθεί πλούτος δεν θα βελτιωθεί η θέση όλων των Ελλήνων και θα δίνονται μόνο επιλεκτικά επιδόματα σε εκλεκτούς της κυβέρνησης. Να επισημάνω σχετικά με τον κατώτατο μισθό τα τελευταία αποτελέσματα της ΕΡΓΑΝΗ  δείχνουν, ότι το 56% των εργαζομένων πλέον είναι με ευέλικτες μορφές εργασίας. Χάνονται κανονικές θέσεις εργασίας, οι οποίες αντικαθίστανται από τις ελαστικές μορφές εργασίας.  Στα 3,5 χρόνια το ιδιωτικό χρέος πήγε από τα 90 δις ευρώ στα 130 δις ευρώ,  γιατί οι Έλληνες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους όλο και βαρύτερους φόρους, που βάζει αυτή η κυβέρνηση, έχοντας ουσιαστικά τη συνταγή εξίσωσης προς τα κάτω με τη μεσαία τάξη να εξαφανίζεται και με τους  φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις σημαντικές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η άρση των capital controls υπογραμμίζοντας: «Τα capital controls επιβλήθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, γιατί είχαμε φυγή καταθέσεων μετά την  καταστροφική απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος που κατέληξε σε «κωλοτούμπα»,  τα οποία και διατηρεί, γιατί  δεν πιστεύει στις βασικές ανάγκες της οικονομίας και δεν έχει σχέση εμπιστοσύνης με τις επιχειρήσεις.  Αν δεν έρθουν επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, αν δεν έρθουν 100 δις ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια  άσπρη μέρα δεν θα δούμε. Αυτό θα γίνει μόνο με ένα σχέδιο σαν αυτό που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μειώνοντας φόρους και δίνοντας κίνητρα σε εργαζόμενους και εργοδότες. Τα capital controls μπορούν και πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό».
Τέλος, σε ό, τι αφορά το θέμα που προέκυψε με το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι τον ίδιο εδώ και 3,5 χρόνια τον έχουν σε εμπάργκο στην ΕΡΤ με χαρακτηριστική την περίπτωση επικεφαλής συνεργείου της ΕΡΤ, που όταν είχε επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Βόρεια Εύβοια, είχε δηλώσει: «εγώ τον Κεδίκογλου δεν τον βγάζω…», διαπιστώνοντας στη συνέχεια, ότι όντως είχε κάνει μοντάζ, ούτως ώστε να τον αποκλείσει από τα πλάνα.
Ερωτηθείς για το « μαύρο» στην ΕΡΤ ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε:  «Εγώ έφερα σε πέρας μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη για οικονομικούς λόγους. Δεν ήταν κλείσιμο, αφού σε ελάχιστο χρόνο λειτούργησε ως ΝΕΡΙΤ.  Συγκεκριμένα,  είχαμε μία ΕΡΤ που στοίχιζε 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, όταν περικόπτονταν συντάξεις για μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ΝΕΡΙΤ στοίχιζε 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Αυτό για το οποίο απορώ είναι, πόσο στοιχίζει σήμερα η ΕΡΤ.  Επίσης, να σας ενημερώσω ότι δικαιώθηκα και στο Εφετείο για τη διαγραφή μου από την ΕΣΗΕΑ με μία απόφαση που είναι  κόλαφος για όσους με στοχοποίησαν δρομολογώντας τον πολιτικό μου διωγμό, γιατί μιλάει για φασιστική συμπεριφορά. Αυτή τη στιγμή η προπαγάνδα που γίνεται από την κρατική κυβερνητική τηλεόραση- γιατί δεν είναι δημόσια τηλεόραση- είναι άνευ προηγουμένου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages