Βαγγέλης Αποστόλου: Συμφωνούν οι Περιφερειάρχες της Ν.Δ. με τη διασπορά των προσφύγων αλλά όχι στο δικό τους χώρο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Βαγγέλης Αποστόλου: Συμφωνούν οι Περιφερειάρχες της Ν.Δ. με τη διασπορά των προσφύγων αλλά όχι στο δικό τους χώρο

Συνέντευξη του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2018, στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ, με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, για θέματα της επικαιρότητας.
Ακολουθεί ολόκληρη συνέντευξη:
Κύριε Αποστόλου αστυνομοκρατείται η Αθήνα; Βλέπουμε σε εφαρμογή το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨;
Αυτές οι συμπεριφορές, το να προαναγγέλλεις επεμβάσεις, είναι πρωτόγνωρες. Δεν έχουν υπάρξει ξανά. Όταν θες να έχουν αποτέλεσμα οπωσδήποτε πρέπει να είναι μέσα από ένα σχεδιασμό. Επειδή ξέρουμε ειδικά ότι σε πολλά από αυτά τα κτίρια που έχουν γίνει καταλήψεις υπάρχουν και στεγάζονται άνθρωποι, είτε μετανάστες είτε πρόσφυγες με πολλά προβλήματα, πρέπει πριν κάνουμε κάποια έφοδο, να εξετάσουμε και που βρισκόμαστε από πλευράς κατοίκησης αδύναμων ανθρώπων σ αυτά τα κτίρια. Άρα λοιπόν το να προαναγγέλλουμε πρόκειται για μια επικοινωνιακού χαρακτήρα και μόνο κίνηση.
Εάν θα κάνουμε μια επέμβαση δε θα πρέπει προηγούμενα να έχουμε διασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι ποιοι είναι πως είναι κτλ, για να τους περιθάλψουμε, γιατί αυτό σημαίνει κοινωνικό κράτος;
Εδώ τώρα έχουμε ουσιαστικά επεμβάσεις τύπου Σερίφη, οι οποίες δεν έχουν άλλο στόχο πάρα το επικοινωνιακό. Εάν υπάρχουν άνθρωποι μέσα οι οποίοι έχουν παραβιάσει την ποινική νομοθεσία τότε να την αποκαλύψουν.
Κύριε Αποστόλου συμφωνείτε με τη δήλωση του κ. Δρίτσα σχετικά με τις καταγγελίες για βιασμό μικρών παιδιών στη Μόρια;
Να χαρακτηρίζουμε με ένα μεμονωμένο περιστατικό όλη αυτή τη διαδικασία, ότι έχουμε ανθρώπους που περιθάλπουμε, ανθρώπους ταλαιπωρημένους, είναι άστοχο. Άστοχο διότι ένα μεμονωμένο επεισόδιο, δεν αφορά την ευρύτερη εικόνα. Και επιπλέον λανθασμένο διότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν και ζητάνε τη φιλοξενία μας γιατί τους κυνηγάνε οι σφαίρες και τα τανκς.
Ποια είναι η άποψή σας για τα κλειστά κέντρα κράτησης που έχει προαναγγείλει η Ν.Δ.;
Από την ώρα που μιλάμε για κλειστού τύπου τότε η κράτηση μετατρέπεται πάρα πολύ εύκολα σε φυλακή. Και το λέω αυτό γιατί ο κ. Μητσοτάκης καλλιέργησε αυτό το λαϊκισμό με βουλευτές, Δημάρχους κτλ και τώρα τον βρίσκει απέναντι από τους δικούς του. Οι δικοί τους Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες είναι αυτοί που αντιδρούν. Προσπαθούν τώρα και οι βουλευτές τους να συμμετέχουν σ αυτή τη διαδικασία ο καθένας “για να μην έρθει στο δικό μου Νομό, να μην έρθει στη δικιά μου Περιφέρεια.”.
*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages