Οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τα δάση της Εύβοιας: ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τα δάση της Εύβοιας: ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

Ως εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την πυροπροστασία στο Δασαρχείο Αλιβερίου διεκδικούμε τη συνέχιση της εργασίας μας. Είμαστε 32 άτομα εργαζόμενοι, δασολόγοι, δασοπόνοι και διοικητικό προσωπικό και δασεργάτες. Οι συμβάσεις μας ξεκινούν να λήγουν στις 26 Νοεμβρίου 2019.
Προσληφθήκαμε μέσω ΟΑΕΔ από το καλοκαίρι του 2018 συνολικά 5.066 άτομα σε όλη την Ελλάδα και στα τέσσερα δασαρχεία της Εύβοιας. Συγκεκριμένα στο Δασαρχείο Κύμης-Αλιβερίου καλύψαμε σε προσωπικό τις περιοχές της Κύμης, της Σκύρου, της Καρύστου και του Αλιβερίου. Μας δόθηκε μια οκτάμηνη παράταση την περασμένη άνοιξη.
Αφού εκπαιδευτήκαμε μέσω σεμιναρίων στο αντικείμενο και εκτελούμε – παρά τις ελλείψεις υλικών μέσων – εργασίες καθαρισμού στα δημόσια δάση (κλαδέματα, καθαρισμός υπορόφου, διάνοιξη δρόμων και ζωνών). Πρόκειται για εργασίες απομάκρυνσης-διαχείρισης δασικής βιομάζας απαραίτητες για την πρόληψη πυρκαγιών και τη διατήρηση της ισορροπίας των δασικών οικοσυστημάτων.
Επίσης το διοικητικό – επιστημονικό μας προσωπικό εκτός από το γεγονός ότι  καλύπτει πάγιες ανάγκες συνδράμει δυναμικά στο έργο της υπηρεσίας σε περιπτώσεις μεγάλου φόρτου εργασίας.
Παρά τις υποσχέσεις της νέας κυβέρνησης, παρά την αναγνώριση του έργου μας, παρά το γεγονός ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, μέχρι σήμερα δεν εισακούγεται το αίτημα μας για συνέχιση της εργασίας μας είτε με παράταση των συμβάσεών μας (των 547 ευρώ τον μήνα…χωρίς δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα) είτε με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που τόσο απαραίτητες είναι για τις υποστελεχωμένες δασικές υπηρεσίες της χώρας.
 Μερικές από τις περιοχές που καθαρίστηκαν όλο αυτό το διάστημα από ξερά δέντρα, κλαδιά, απορρίμματα είναι η θέση Πλάτωμα Αλιβερίου, η Παραλία Αλιβερίου (θέση Ποντικού),το προαύλιο του Κ.Υ. Αλιβερίου, η Ακτή Νηρέως, η Οκτωνιά, η Μουρτερή, το Χωνευτικό Κύμης, Θέση Ορτάρι-Κύμης, περιοχή Αγίου Δημητρίου Κύμης κ.α.
  Αυτό που επιθυμούμε είναι  να ζούμε με στοιχειώδη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ καλύπτοντας κάποιες βασικές ανάγκες, δικές μας και των οικογενειών μας. Χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό, στην επόμενη αντιπυρική περίοδο δεν θα υπάρχει το πλέον απαραίτητο για τα Δάση-η Πρόληψη.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/11/2019 ΣΤΙΣ 12:00 μ.μ.
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ




*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages